ABD'li savcı Halkbank yetkililerine "artık firari konumdalar" dedi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York Güney Bölge Savcılığı'nın hazırladığı iddianameyle 32 ay hapiste kalan Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul'un başına başkan olarak atanması sonrası ABD'deki mahkemede yeni bir gelişme yaşandı.

SHABER3.COM

Savcılık, İran'a uygulanan yaptırımların delinmesinde rol oynadığı gerekçesiyle bir süredir "rafta tutulan" Halkbank hakkında bir iddianame hazırlanırken dolandırıcılık ve kara para aklamanın da olduğu altı farklı suçlama daha gündemde.

Davayı yakından takip eden Amerikalı gazeteci Adam Klasfeld, dava kapsamında 32 ay ABD'de hapis yatan Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul Başkanlığı'na atanması sonrası yeni gelişmeler yaşandığını aktardı.

SAVCIDAN HAKİM BERMAN'A: HALKBANK ARTIK FİRARİ DURUMDA

Klasfeld, "Bu sabah savcı, hâkim Berman’a Halkbank'ın artık 'suçlamalardan kaçan (firari) durumda ve mahkemeye itaatsizlik içinde olduğunu' söyledi." diye yazdı.

Savcılık makamı Halkbank'ı, mahkemeye herhangi bir temsilci göndermeyerek 'suçlamalardan kaçmak ve mahkemeye saygısızlık yapmak' ile itham etti. Hâkim Berman'ın ise bunun üzerine Halkbank’a iki hafta süre verdiği belirtiliyor.

Klasfeld'in aktardığına göre Hâkim Berman, bugün duruşmaya devam ederken Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul'un (BİST) başına atanmasına atıf yaparak, "Bu, kanaatimce finansal usulsüzlükten hüküm giymiş birisini tekrar bir şekilde topluma kazandırmanın bir yolu." ironisi yaptı.

<< Önceki Haber ABD'li savcı Halkbank yetkililerine "artık firari konumdalar"... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER