ABD'li senatör: FBI FaceApp'i soruştursun

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Perşembe, Temmuz 18 2019
ABD Senatosu'ndaki Demokratların lideri Chuck Schumer, FaceApp uygulaması yüzünden ABD vatandaşlarının kişisel bilgilerin 'yabancı güçlerin eline geçebileceğini' söyledi ve FBI'ın konuyu soruşturmasını istedi.
Son dönemde akıllı telefon kullanıcıları arasında moda haline gelen FaceApp uygulaması, beraberinde çeşitli gizlilik endişelerini de getirdi.

Sahip olduğu gelişmiş yapay zekâ teknolojisi sayesinde kullanıcıların fotoğraflarını başarılı bir şekilde 'yaşlandıran' uygulama, aynı zamanda milyonlarca insanın 'fotoğrafını topladığı' iddiasıyla eleştirilmişti. 

FaceApp uygulamasına yönelik eleştirilerin öne çıkan bir diğeri ise, programın Rus yapımı olması. 

ABD Senatosu'ndaki Demokratların lideri Chuck Schumer da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada FBI ve Federal Ticaret Komisyonu'na çağrı yaparak programın 'ulusal güvenlik ve veri gizliliğine yönelik tehlike oluşturduğunu' söyledi. 

Programın St. Petersburg merkezli Wireless Lab. tarafından geliştirildiğine dikkat çeken Senatör, kullanıcıların bilgilerinin 'ABD’ye karşı siber düşmanlıklarla aktif olarak ilgilenen düşmanca bir yabancı gücün eline geçecekse' bu durumun problem oluşturacağını  iddia etti.

Schumer, "Gözetleme ve güvenlik sorunu haline gelen yüz tanıma teknolojisi çağında, kullanıcıların kişisel verilerinin güvende kalmasını sağlamak için ihtiyaç duydukları bilgiye sahip olmaları önemlidir" ifadelerini kullandı. 

'UYGULAMA İNCELENSİN'

İlgili kurumlara yönelik kaleme aldığı mektubunda senatör, programın 'güvenli olup olmadığının incelenmesi' talebinde bulundu. 

Rusya'yla ilgili ABD'de her dönem sıcaklığını koruyan 'siber savaş' söylentileriyle bir arada düşünüldüğünde, ABD kamuoyunda programın fotoğraf yükleyen kullanıcıların 'biyometrik bilgilerini Rusya'ya transfer ettiği' yönünde söylentiler çıktı. 

?Facebook ve

Bu haberler de ilginizi çekebilir