ABD'li senatörden sert Türkiye çıkışı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 25 2020
Paylaş
X Post
ABD'li Senatör Chris Van Hollen, Yunan basınından Kathimerini'ye, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın, Biden liderliğindeki ABD'den, Ankara'ya karşı daha katı bir tutum izlemesini beklediğini ve bunun gerekli olduğunu savundu.
Van Hollen, “Yeni yönetimin, Erdoğan’ın otoriter yönetimi altında saldırıya uğrayan hukukun üstünlüğü ilkeleri, demokratik normlar ve basın özgürlüğünün yenilenmiş bir bakış açısıyla savunacağını” ifade ederek, Biden yönetiminin Türkiye'nin iç meselerine müdahale konusunda daha aktif bir tutum izleyeceğinin sinyallerini verdi.
Cumhuriyet'in aktardığına göre Van Hollen, “Türkiye geçen 4 yılda, sadık bir NATO müttefiki olarak hareket etmede başarısız olduğunu" öne sürerek, bu durum değişmedikçe ilişkilerin düzelmeyeceği değerlendirmesinde bulundu.
Van Hollen, Türkiye’nin S-400 savunma sistemini alması ve devreye sokmasının NATO’nun güvenliğini tehdit ettiği suçlamasında da bulunarak Kongrenin yasaların gerektirdiği şekilde yaptırım uygulanmasını talep etmeye devam edeceğini belirtti. Van Hollen ayrıca, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Kuzey Suriye’de uluslararası hukuku defalarca ihlal ettiğini öne sürdü; "Türkiye'yi eylemlerinden sorumlu tutmak için yeni gelen Biden yönetimiyle çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadesini kullandı.
Öte yandan, Yunanistan ve diğer Avrupalı müttefiklerin Biden yönetiminin son 4 yılda yaşanan kaotik ve güvenilmez dış politikaya bir son vereceğini umduğunu söyleyen Van Hollen, Avrupa’daki demokratik müttefikleriyle ilişkilerinin Trump’la birlikte tarihi bir düşüş yaşadığını belirterek bu ilişkilerin onarılacağının altını çizdi.
Hollen, Eylül 2019'da Türkiye'nin Rojava'ya yönelik saldırıları sonrası Trump yönetimine yaptırım çağrısı yapmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Van: Rojin Kabaiş Soruşturmasında Rektör ve Yeğeninden DNA Örneği Alındı2.CHP'de Çerçeve Yasa Oylaması: 16 Milletvekili Parti Kararına Aykırı Davrandı, Bir İstifa Gerçekleşti3.Akaryakıt Zammı İptal Edildi: Pompa Fiyatları Değişmeyecek4.ABD'de Meta'ya Gençleri Bağımlı Hale Getirme İddiasıyla 1,4 Trilyon Dolarlık Dava Açıldı5.Ekonomist Mahfi Eğilmez: Big Mac Endeksi Dolar Kurunu 65 TL Olarak Hesapladı
6.Macaristan: Eski Yüksek Mahkeme Başkanı András Baka, Yeni Cumhurbaşkanı Olarak Yemin Etti7.Ank-Ar Araştırması: YENİ Parti Yüzde 34,8 İle Birinci, AKP Yüzde 29,4 İle İkinci Sırada8.Ankara'da Maden İşçileri Tekrar Gözaltına Alındı9.DEM Parti'den 'Çerçeve Yasa' Sonrası MGK Raporu İçin Hızlandırılmış Süreç Çağrısı10.Homeros’un Gölgesinde: Bizim Destanlarımız Neden Beyazperdeye Yansımıyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Van: Rojin Kabaiş Soruşturmasında Rektör ve Yeğeni...

CHP'de Çerçeve Yasa Oylaması: 16 Milletvekili Part...

Akaryakıt Zammı İptal Edildi: Pompa Fiyatları Deği...

ABD'de Meta'ya Gençleri Bağımlı Hale Getirme İddia...

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Big Mac Endeksi Dolar Kur...







