ABD'nin Indiana eyaletinde silahlı saldırı: 3 ölü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 18 2022
Amerika Birleşik Devletleri’nin Greenwood şehrinde bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı. Silahlı bir kişi, silahlı saldırganı vurarak öldürdü.
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Indiana eyaletinin Greenwood şehrinde dün (17 Temmuz) bir alışveriş merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, biri çocuk iki kişi yaralandı.
ABD'nin The New York Times gazetesinin aktardığına göre, uzun namlulu silahı ve birden fazla şarjörü bulunan silahlı bir erkek, alışveriş merkezine gelerek yemek katında bulunanların üzerine ateş açtı. Yetkililer silahlı bir kişinin silahlı saldırganı vurarak öldürdüğünü duyurdu.
Saldırıya ilişkin konuşan Greenwood Emniyet Müdürü Jim Ison, 12 yaşındaki bir kız çocuğunun saldırıda hafif yaralandığını, yaralanan diğer kişinin durumunun ise stabil olduğunu kaydetti. Yetkililer, saldırının hangi saikle gerçekleştirildiğini ve saldırganın kimliğini açıklamadı.
Saldırıdan sonra konuyla ilgili açıklama yapan Greenwood Belediye Başkanı Mark Myers da "kamuoyuna yönelik herhangi bir tehditin bulunmadığını ve emniyet güçlerinin olay yerini kontrol altına aldığını" söyledi. Belediye başkanı ayrıca halkın bölgeden uzak durmasını istedi.
Greenwood Emniyet Müdürü Ison, dün düzenlediği basın toplantısında saldırıyla ilgili detayları paylaştı. Buna göre, yerel acil durum çağrı merkezine yerel saatle 18:00'da saldırıya ilişkin telefonlar gelmeye başladı. Ison, "yoldan geçen silahlı birinin saldırganı durdurduğunu" söyledi.
Ison, yoldan geçen ve saldırganı vurarak öldüren kişinin Bartholomew bölgesinde yaşayan 22 yaşında bir erkek olduğunu açıkladı. Polisin açıklamasına göre, silahlı adamın "yasal olarak silah taşıma yetkisi" vardı.
ABD'de silahlı şiddet ve silah yasaları
ABD'de son dönemde artan silahlı saldırıların sonrasında, ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti'nin üzerinde anlaştığı ve ABD Temsilciler Meclisi'ni
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var3.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'
6.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...


