Abdülhamit Bilici: Demokrasi mücadelesi devam edecek

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Mart 5 2016
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, demokrasi mücadelelerinin devam edeceğini, bu mücadeleyi verme görevi kime nasip olduysa onların iftihar etmesi gerektiğini söyledi.
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, demokrasi mücadelelerinin devam edeceğini, bu mücadeleyi verme görevi kime nasip olduysa onların iftihar etmesi gerektiğini söyledi.

Yayın müdürü olduğu Zaman gazetesine gelen Abdülhamit Bilici, bina çevresindeki polisler tarafından engellendi. Bilici'yi içeri almak istemeyen polisler, kendilerine bu yönde talimat verildiğini söyleyerek Bilici ve avukatını önce binaya almadı. Bilici, binaya almama talimatının kendisine yazılı olarak verilmesini istedi. Görevli polisler bir süre üstleriyle konuşarak ne yapmaları gerektiğini, sabah kendilerine verilen içeri almama talimatını uygulayıp uygulamayacaklarını sordu. Bu sırada Bilici, "25 yıldır çalıştığımız kuruma alınmıyoruz." diyerek tepki gösterdi.

Bilici ve avukatı Hasan Günaydın, içeri almama gerekçesiyle ilgili tutanak tutulmasını istedi. Görevli polis, Bilici'nin iş akdinin feshedildiğinin kendilerine iletildiğini ve içeri alamayacaklarını söyledi. Bilici ve avukatının kararın yazılı olarak kendisine verilmesini istemesi üzerine görevliler kayyımlarla görüşeceklerini söyledi.

Türkiye için üzüldüklerini belirterek Bilici şöyle konuştu :"Ülkemize yapılanlar bizi kahrediyor. 2016 Türkiye'si, AB üyesi olacağını düşündüğümüz Türkiye'de bir gazetenin yayın yönetmeni 25 sene çalıştığı gazeteye alınmıyor. Türkiye'nin en çok satan gazetesine alınmıyor. Söyleyecek söz bulamıyorum. Dünden beri Türkiye dünyada çok kötü bir şekilde tanıtılıyor. Demokrasi mücadelesi devam edecek, tarih boyunca da böyle olmuştur. Bu mücadeleyi verme görevi kimlere nasip olduysa onların da iftihar etmesi lazım. Kayyımların talimatıyla kuruma alınmamam gerektiğini söyledi memur beyler."

Abdülhamit Bilici ayrıca, "Biz Türkiye'deki bütün demokratlarla birlikte sağcı olsun, solcu olsun, Türk olsun, Kürt olsun, Alevi olsun hepsiyle birlikte, milletimizle birlikte demokrasi, hak, hukuk mücadelesi vereceğiz. Vatandaşlarımız asla bizi yanlış anlamasınlar. Bizim itirazımız hukuka değil, hukuksuzluğa ve baskılarad

Bu haberler de ilginizi çekebilir