Abdülkadir Selvi Aksakallı'yı öyle bir sattı ki...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 24 2017
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın 2. Kolordu Komutanlığa atanmasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Selvi 15 Temmuz sonrası kahramanlık hikayeleri eşliğinde anlattığı Zekai Aksakallı'yı bu kez eleştirdi üstelik "kahraman" imajını yerle bir ederek.
Aksakallı'yı ilk gömen Abdülkadir Selvi oldu
Selvi'nin yazısına göre Aksakallı'nın tenzili rütbe edilmesinde birkaç neden var.
İlki:
Darbe gecesi evdeymiş.
Selvi kahramanlık hikayesini bitiren olayı şöyle yazdı:
"2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, 15 Temmuz gecesiyle ilgili Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede, 'Zekai Aksakallı beni aradı, ’Karargâh işgal edildi, ben evdeyim’ dedi. Ben, ’Karargâha dön’ deyince de ’Karımı teskin ediyorum’ cevabını verdi' dedi. Temel Paşa’nın bu sözleri, o ana kadar oluşan 'Kahraman Aksakallı' portresini sarstı."
Selvi Zeki Aksakallı'nın sabah 10.00’a doğru Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gittiğini, oysa bu sırada Özel Kuvvetler'de mücadelenin sürdüğünü belirtip, "Bu durum, Aksakallı Paşa’nın, gece birliğinin başına geçmesi gerekiyordu tezine kuvvet kazanıyor." diye yazdı.
İkincisi:
Selvi'ye göre Aksakallı'nın ikinci hatası ise şov yapması.
"Diyarbakır Asayiş Bölge Komutanı Korg. Hasan Kundakçı, 90’lı yıllarda elinde silahıyla askerin başında operasyonlara çıkardı. Tanburacı Paşa deyimi oradan geliyordu. Çok ön plana çıkınca Genelkurmay Karargâhı’nın şimşeklerini üzerine çekmişti. Korgenerallikten emekli edildi. Zekai Aksakallı’nın, Fırat Kalkanı operasyonunda bir taşın arkasında siper alan, balkondan dürbünle izleyen görüntüleri yayınlanınca, 'Kundakçı Paşa' yorumları yapılmıştı. Hem karargâh hem siyaset pek memnun kalmamıştı."
Üçüncüsü:
Fırat Kalkanı'ndaki başarısızlık
</
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü5.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti
6.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!7.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti


