Abdülkadir Selvi'den Zarrab ve Halkbank ile ilgili itiraf gibi yazı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 27 2017
"Bazı işlemlere tek tek işlem yapılabilir. Her şekeri tek tek saymak yerine şeker paketine ceza kesebilir. Ceza tanımı tercih edilmez. Onun yerine ıslah edici, caydırıcı ve makul oran tabiri kullanılır. Halk Bankası’na ceza kesildiği takdirde bunun ıslah edici ve makul bir oran olması bekleniyor."
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi 17-25 Aralık'in bir numaralı şüphelisi Reza Zarrab'ın yapılan yolsuzluklarla ilgili 'kamu tanığı' olduğunu belirtirken Halkbank'a da "ıslah edici ve makul bir oran"da ceza verileceğini yazdı. İşte o yazının ilgili bölümü:
Zarrab ayarlı Cumhurbaşkanlığı hesapları
Türkiye’nin kilitlendiği Reza Zarrab davasında kritik gün geldi. Jüri seçimiyle birlikte süreç başlayacak.
Bu davada Türkiye mi, yoksa Reza Zarrab mı yargılanıyor? Her ikisi de değil. Reza Zarrab’ın, “kamu tanığı” olduğu anlaşılıyor. Zarrab’ın kendi dosyasında pazarlık yapıp, anlaşmaya vardıktan sonra başka bir dosyada kamu tanığı olduğu söyleniyor. Zarrab’ın itirafları doğrultusunda hazırlanacağı söylenen ek iddianameden ne olduğu anlaşılacak.
Türkiye’nin yargılanması ise söz konusu değil. Türkiye, BM’nin yaptırım kararlarına uyma sözü veren ancak ABD yaptırımları söz konusu olunca şerh koyan ülke statüsünde. ABD, daha önce İran, Sudan ve Kuzey Kore’ye yaptırımları deldikleri gerekçesiyle BNP Paribas’a, HSBC’ye, Credit Agricole’e, Royal Bank of Scotland’a ceza kesti. Bunlar uzlaşmaya vararak ceza miktarlarında indirime gidip, yaptırımlardan kurtuldu. Bize karşı farklı bir sistemin uygulandığı gerçek ama Türkiye’nin büyük bir ekonomik felaketle karşılaşacağı yönündeki beklentiler gerçekçi değil.
RESTE REST
Soğukkanlı olmak gerekir. Söz konusu Erdoğan olunca, umutlarını Reza Zarrab’ın itiraflarına bağlayanlar az değil.
Hatta Erdoğan zarar görecek diye ellerini ovuşturuyorlar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü grup toplantısında bunun işaretini vermiş, “Sevgili Erdoğan, çocuklarının, bir çıta yükseltiyorum, eniştenin, dünürünün, kardeşinin eski özel kalem müdürünün, yurtdışında vergi cenn
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi8.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


