Abdullah Gül suskunluğunu bozdu

31 Mart yerel seçimlerinden önce, eski bakanlardan Ali Babacan ile siyasi parti kurma hazırlığı içinde olduğu iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sessizliğini bozdu ve İstanbul seçimlerinde gelinen noktayı değerlendirdi.

SHABER3.COM

Gül, "Bize yapılan yanlışları güçlü olunca biz başkalarına yapmamalıyız" yorumunu yaparken, gazeteci Serdar Akinan ise, "Ali Babacan önderliğinde yeni parti kuruluyor. Davutoğlu yok. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve küskünlerden çok önemli isimler takımın içinde. AKP içinden kimler katılacak bir tek onu öğrenemedim. Duyurunun eli kulağında" iddiasını ortaya attı.

Gül, İstanbul seçimleriyle ilgili, 'gelinen noktanın çok üzücü olduğunu; vaktiyle bize yapılan yanlışları, bizim güçlü olunca başkalarına yapmamamız gerektiğini anlattı. Türkiye’nin demokrasi gücünün büyük olduğuna inandığı' yorumunu yaptı.

Baykal, açıklamayı değerlendirdiği yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bir ara “Hakkınızda bu kadar yazılıyor, çiziliyor, hiç mi gaza gelmiyorsunuz?”diye sordum. “Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldığım gün günlük siyasete girmeyeceğimi söylemiştim, aksi bir durum bize yakışmaz” dedi. Sohbet esnasında kendisiyle ilgili bir bilgiyi de ilk defa o gün öğrendim. Bugüne kadar medyada da böyle bir bilgiye denk gelmedim. Abdullah Bey 80 ihtilalinde gözaltına alınarak Metris Cezaevi'nde yatmış meğerse. Hatta yıllar sonra Kenan Evren’le bir araya geldiğinde Evren kendisine “Biz seni de hapse atmışız” deyince Abdullah Bey “Bunlar geçmişte kaldı, biz geleceğe bakalım” cevabını vermiş."

Yeni siyasi parti kurma oluşumuyla ilgili Gül'ün ser verip sır vermediğini belirten Baykal, "Elbette ben de herkes gibi daha fazla şey öğrenmek isterdim. Lakin bir tanışma buluşması olduğundan haddimi aşmak istemedim" diye ekledi.

Gazeteci Akinan ise, Gül'ün partisinin eli kulağında olduğunu iddia etti.


<< Önceki Haber Abdullah Gül suskunluğunu bozdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER