ABD vize rejimini değiştirdi, sosyal medya hesaplarına dikkat!

Harvard Üniversitesi’ni kazanan Filistinli bir öğrencinin Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) girişine "sosyal medyadaki paylaşımları" gerekçe gösterilerek izin verilmemesi gözleri ülkenin önceki aylarda vize kurallarına getirdiği değişikliklere çevirdi.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı birkaç ay önce ülkeye göçmen ya da ziyaretçi kategorisinde gitmek üzere vize başvurusunda bulunacaklardan ek bilgiler isteneceğini duyurdu. 

Diplomatik ve resmi kategorideki bazı vize başvuruları bu uygulamadan muaf tutulurken, genel olarak turistik gezi ya da aile ziyareti yapmak, çalışmak ve eğitim almak için ülkeye gideceklerin bu ek bilgileri sunması bekleniyor.

SON BEŞ YILDA KULLANDIKLARI TELEFON NUMARALARI

Yeni kurallara göre başvuru sahiplerinin uluslararası seyahat faaliyetleri, sınır dışı edilme tarihçeleri ve aile fertlerinin herhangi bir terörist faaliyette bulunup bulunmadıkları yönündeki bilgilere ek olarak son beş yıldır kullandıkları telefon numaraları, elektronik posta adresleri ve sosyal medya hesaplarına ait kullanıcı adlarını da bildirmeleri gerekiyor.

LİSTEDE HANGİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI VAR?

ABD vizesi başvuru formunda Facebook ve Twitter'ın yanı sıra birçok sosyal medya platformuna ait kullanıcı adlarının bildirmesi bekleniyor. Listede belirtilen bu hesaplar şöyle sıralanıyor:

*Ask FM

*Douban

*Facebook

*Flickr

*Google+

*Instagram

*LinkedIn

*MySpace

*Pinterest

*QZone

*Reddit

*Sina Weibo

*Tencent Weibo

*Tumblr

*Twitter

*Twoo

*Vine
 
*VKontakte

*YouKu

*YouTube

BÜTÜN KULLANICI İSİMLERİNİ BEYAN ŞARTI

Bu platformlarda birden fazla hesabı bulunanların bütün kullanıcı adlarını beyan etmesi isteniyor.

Mesajlaşma uygulaması Snapchat ve çöpçatan uygulaması Tinder ise henüz liste dışında bulunuyor. Yetkililer gelecekte listeye yeni platformların eklenebileceğini belirtiyor.

Euronews'in haberine göre form doldurulurken vize almak isteyenlerin listede yer almayan başka sosyal medya platformlarına ait kullanıcı hesaplarını bildirmesinde bir sakınca bulunmuyor. 

Kişinin herhangi bir sosyal medya hesabının olmaması ise başvuru yapmasına ve vize almasına engel teşkil etmiyor.

<< Önceki Haber ABD vize rejimini değiştirdi, sosyal medya hesaplarına dikkat! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER