Abhazya, Türkiye'den gelişini yasakladığı ürünleri açıkladı


Rusya'nın Türkiye'ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlara katılacağını açıklayan Abhazya Cumhuriyeti, yasak getireceği Türk ürünlerini açıkladı. Abhazya Başbakanı Artur Mikvabiya, Türk ürünlerinin girişini 1 Mart 2016'dan itibaren yasaklayan kararnameyi imzaladı.

Abhazya'nın bazı ürünler için kısıtlama bazı ürünler için yasak getiren ambargosu kapsamında çok sayıda ürün bulunuyor. Bu ürünler arasında canlı balık, donmuş balık ürünleri, fileto balık ve diğer balık eti ürünleri de yer alıyor.

Ayrıca taze veya dondurulmuş patates, taze veya dondurulmuş domates, taze veya dondurulmuş soğan, sarımsak ve diğer kokulu sebze ürünlerine kısıtlama getiriliyor.

Ayrıca taze veya dondurulmuş lahana, karnabahar, kara lahana ve diğer yemeklik lahana türleri de yine listede yer alıyor.

Ambargo listesinde ayrıca meyveler de yer alıyor. Buna göre listeye dahil olan meyveler şunlar: Taze veya dondurulmuş salatalık ve acur; taze veya kurutulmuş narenciye ürünleri; taze üzüm, kavun ve karpuz, papaya; taze elma, armut, ayva; taze erik, şeftali, kiraz, kayısı (nektarin dahil)

Kararname aynı zamanda Başbakan'a Abhazya'da bulunan Türkler tarafından kurulmuş veya Türklerin kontrol ettiği STK'ların faaliyetlerini geçici olarak durdurma yetkisi veriyor.

Kararnamede kişisel kullanım için getirilen ürünler için yaptırımların geçerli olmayacağı not ediliyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Abhazya, Türkiye'den gelişini yasakladığı ürünleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER