ABTÜ ve Yunus Emre Enstitüsü Türk dilini ve kültürünü birlikte öğretecek


Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Ceylan'ı ziyaret etti.

Ziyarette, Yunus Emre Enstitüsü ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında yapılması planlanan 'İşbirliği ve Tanıtım Protokolü' ve 'Yabancı Öğrenciler İçin Yaz Okulu Projesi' ile bölgede yürütülecek yabancılara Türkçe öğretimi projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nevzat Ardıç, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Okutman Bünyamin Oğuz ve Müdür Yardımcısı Okutman Latif İltar'ın da eşlik ettiği Prof. Dr. Aykut Gül, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin sadece Türkçe öğretimi değil aynı zamanda Türk kültürünün, milli ve manevi değerlerin de aktarıldığı bir merkez olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gül, "Bizler, Türk dilinin ve kültürünün öğretilmesi için Yunus Emre Enstitüsü ile bölgemizde her türlü proje ve işbirliğine hazırız." dedi.

Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Ceylan "36 ülkedeki 44 kültür merkezinde faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, Türk dili ve kültürünü öğretmek için yurt içinde de birçok proje yürütüyor. Suriyeli mültecilere Türkçe öğretimi için materyal hazırlanmasından eğitimcilerin eğitimine kadar birçok çalışma yürütüyoruz. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Suriyelilere dönük Türkçe öğretim deneyiminden 'Eğitimcilerin Eğitimi' konusunda yararlanabiliriz. Enstitü, yapılacak protokolle birlikte yurtdışında ilgili ülkelerde açılacak eğitim fuarlarında Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitenin tanıtımını yapacak. Ayrıca yabancılara Türkçe öğretimiyle ilgili sahada yapılacak çalışmalarda enstitü ile üniversite işbirliği halinde olacak" diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber ABTÜ ve Yunus Emre Enstitüsü Türk dilini ve kültürünü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER