Açığa alınan hakimin evine 10 polisle baskın
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 3 2016
HSYK tarafından birkaç gün önce açığa alınan Hakim Kemal Karanfil'in Zonguldak'daki evinde arama yapıldı.

Hakim Kemal Karanfil Eskişehir'de Sulh Ceza hakimiyken Sulh Ceza hakimliğinin kapatılması içi Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Bunun üzerine kurul Kemal Karanfil'i oğlu yoğun bakımdayken Zonguldak'a atadı. Zonguldak'ta görev yaparken de bir hafta önce geçici görevlendirmeyle Urfa'ya gönderildi.
Hakim Kemal Karanfil hakkında soruşturma yürüten HSYK müfettişi, Kemal Karanfil'in Ttwitter üzerinden 25 paylaşımını terör örgütü propagandası kapsamında değerlendirdi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavclığı'na yazı yazarak Twitter'dan hesabının ele geçirildğini duyuran Kemal Karanfil'in bu konuyla ilgili bir başvurusunun olup olmadığını sordu. Ancak başvurusunun olmadığı şeklindeki başsavcılık cevabı da dosyaya eklenen hakim Karanfil, hesabının ele geçirildiğini sosyal medyadan duyurmuş bu durumu da kurula bildirmişti.
HSYK müfettişi bu paylaşımları terör örgütü propagandası yapmak şeklinde değerlendirdi. Bunun üzerin HSYK 2.Dairesi hakim Karanfil'i açığa aldı. Müfettişin talimatıyla bugün 10 polis, hakim Karanfil'in Zonguldak'taki evinde arama yaptı.
Karanfil'in evinde çocuğuna ait bilgisayara el konuldu müfettiş talimatıyla cep telefonunu da teslim etmesi gerektiği söylendi.
Diğer taraftan Genelkurmay Başkanlığı'nın ve CHP'nin sosyal medyada kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet ettiği yargı mensubu O.K. hakkında HSYK hiçbir işlem yapmadı.
Ayrıca sosyal medyadan muhaliflere 'Yavşak' ifadesini kullanan ve trol hakim diye bilinen hakim hakkında da işlem yapılmadığı gibi evinde arama kararı da verilmedi.
Haberdar.com
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!5.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı8.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı9.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı10.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








