Açık Öğretim Lisesinden mezun olan 32 öğrenciye diplomaları verildi

Açık Öğretim Lisesinden mezun olan 32 öğrenciye diplomaları verildi

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, açık lise mezunu 32 öğrenciye diplomaları verildi. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan fotoğrafçılık kursunda ise kursiyerlerinin çektiği fotoğraflar sergilendi.

Yozgat'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Açıköğretim Lisesi'nden mezun olan 32 kursiyer diplomalarını aldı, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlerin, kurs esnasında çektikleri fotoğraflar sergilendi.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir ile birlikte katılan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Okulları Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenci, Açık Öğretim Ortaokulu'nda 250 bin, Açık Öğretim Lisesi'nde 1 milyon 50, Mesleki Açık Öğretim Okulu'nda ise 43 alanda 350 bin aktif öğrencinin bulunduğunu söyledi. Açık Öğretim Okulları'nın sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da öğrencilere hizmet verdiğini ifade eden Başyemenici, "Bu kapsamda, 13 ülkede hizmetimiz vardır. Bunlar Batı Avrupa'da ki ülkelerimizin yanı sıra Orta Doğu Ülkeleri, Kıbrıs ve Azerbaycan olmak üzere 13 ülkede 20 şehirde sınav merkezi olarak öğrencilerimize hizmet veriyoruz." dedi.

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi. Konuşmaların ardından Açık Lise Mezunu 32 öğrencinin belgeleri törenle dağıtıldı.

FOTOĞRAF SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

Programın ikinci etabında ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ve Gazeteci Seyfi Çelikkaya'nın öğretici olarak görev yaptığı Fotoğrafçılık Kursu'na devam eden kursiyerlerin fotoğraflarının da yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Yozgat Merkez ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri'nin yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte Yozgat'ta çekilen fotoğraflar hakkında Gazeteci Çelikkaya davetlileri bilgilendirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Açık Öğretim Lisesinden mezun olan 32 öğrenciye diplomaları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER