Açılış töreni ertelenen İZBAN Torbalı seferleri 6 Şubat'ta başlıyor


İzmir ulaşımında büyük payı olan İZBAN'ın, açılış töreni ertelenen Torbalı hattındaki seferlerine, 6 Şubat 2016 Cumartesi saat 05.25'ten itibaren başlanacak. Uç istasyonlardan karşılıklı yapılacak seferler, saat 23.55'te kalkacak son trene kadar devam edecek. İZBAN, bu hat üzerinde 27 dakikada bir olmak üzere günde 76 sefer yaparak, hizmetini şehrin güney ucundaki yolculara kadar taşımış olacak. Planlamaya göre Cumaovası ve Menemen istasyonları, transfer noktası olarak kullanılacak.

Torbalı yönündeki Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy istasyonlarının devreye girmesi ve hattın açılmasıyla birlikte İZBAN, 110 kilometrelik banliyö hattına kavuşacak. İstasyon sayısını ise 32'den 38'e yükseltecek. Hattın uzamasıyla Torbalı yönünden günde ortalama 20 bin yolcunun eklenmesi ve böylelikle İZBAN'ın günlük yolcu sayısının 300 binin üzerine çıkması öngörülüyor.

İZBAN'ın Torbalı hattının açılışının, törene katılması planlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Kazakistan ziyareti sebebiyle ertelendiği açıklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Açılış töreni ertelenen İZBAN Torbalı seferleri 6... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER