'Acırsanız acınacak hale gelirsiniz'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 8 2022
Bu cümleyi kimin söylediğini bilmeyen birine bu sözü nakletseniz ve ‘’sizce böyle bir sözü kim söyleyebilir?’’ diye sorsanız o kişinin vereceği cevapları burada yazmak herhalde hiç de uygun olmaz.
Bu cümleyi kimin söylediğini bilmeyen birine bu sözü nakletseniz ve ‘’sizce böyle bir sözü kim söyleyebilir?’’ diye sorsanız o kişinin vereceği cevapları burada yazmak herhalde hiç de uygun olmaz.
Bazıları katı bir tarafgirlik hastalığı ile, bu türden söylenen sözlerin içeriğini hiç düşünmeden, bazen sadece söyleyen kişiye bakarak, onu diline doluyor ve ona göre insanlara muamele edebiliyor. Çoğu kere bu tür davranışlar telafisi zor problemlere de yol açabiliyor.
Türkiye'de hizmet insanlarının mağduriyetleri hala devam ediyor. Bir taraftan tutuklama ve yargılamalar, mahkûmiyet kararları, Yargtay da cezaların onanması diğer taraftan da tahliyesi gelen mahkûmların lokal bir kurulca salıverilmemesi gibi devam eden hukuk makyajlı keyfi o kadar çok insafsız uygulamalar var ki anlamlandırmak oldukça zor. Türkiye'de hukukun normal olarak işlediğini söylemek artık insanları güldüren bir espri konusu haline geldi. İnsan merak ediyor gerçekten ülkede adaletin olduğuna inanan insanlar hala var mı?
Hukukçular da sınıf sınıf
Hukuksuzluk olduğu çok açık. Tabii ki hâkim savcı gibi adalet mekanizmasında çalışan kişilerin tümünün, bu durumdan memnun olduklarını söylemek doğru olmaz. Bir kısmı memnun değil ve güçleri yettiğince hukuk içinde kalmakla ilgili mücadele veriyor. Bunun bedeli olarak da ya ihraç ediliyor ya terfi alamıyor ya da sürgün yiyor. Gerçek hukukçu diyebileceğimiz bu sınıfa dahil olanlar, geçici bir kısım dünyevi imtihanlar yaşasa da hem halkın hem de Hakk’ın nazarında hep hayırla yadedilecek ve doğruluklarının mükâfatını er ya da geç göreceklerdir.
Bazı hukuk adamları da her ne kadar hukukun üstünlüğüne inansa da ya korktuğundan veya menfaatlerinin haleldar olmasından endişe ettiğinden, ne söylenirse onu yapıyor. Bu kesim maalesef kahir ekseriyetin baskısı altında haksızlık ve hukuksuzluğa, zulme alet olan sessiz ç
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


