İktidarın nefreti beni dehşete düşürüyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 11 2020
Paylaş
X Post
Eski Diyarbakır Milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş, "Bir cemaate yakın ya da siyasi bir partiye üye olanları, düşünce ve fikirlerini ifade eden yazanları veya iktidara muhalif olanları suçlu ilan etmiş, görevlerinden uzaklaştırmış, mallarına el koymuş, cezalandırmış, keyfi olarak ağır cezalara mahkûm etmiş otoriter ve tek adam sistemine dayanan bir iktidar uygulamalarıyla karşı karşıyayız.” dedi.
Milyonlarca gözü yaşlı kişinin son bir umut gözüyle beklediği infaz kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) müzakere ediliyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) müttefiği Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile hazırladığı pakette hırsızlara, zimmetine para geçirenlere, kadının yüzüne kezzap atanlara, uyuşturucu tacirlerine ve mafya liderlerine af yolu açılıyor.
Ancak siyasi ve düşünce suçluları Koronavirüs salgınına rağmen tahliye edilmeyecek.
MALLARINA EL KONULMUŞ, KEYFİ OLARAK AĞIR CEZALAR MAHKÛM EDİLMİŞ İNSANLAR...
1999 seçimlerinde Anavatan Partisi'nden 21'nci Dönem Diyarbakır Milletvekili seçilen Abdülbaki Erdoğmuş, Kronos’a verdiği mülakatta cezaevlerinin masum insanlarla dolup taştığını ifade etti.
Erdoğmuş, “Bir cemaate yakın ya da siyasi bir partiye üye olanları, düşünce ve fikirlerini ifade eden yazanları veya iktidara muhalif olanları suçlu ilan etmiş, görevlerinden uzaklaştırmış, mallarına el koymuş, cezalandırmış, keyfi olarak ağır cezalara mahkûm etmiş otoriter ve tek adam sistemine dayanan bir iktidar uygulamalarıyla karşı karşıyayız.” dedi.
"YAŞANANLAR SADECE ZULÜM"
Abdülbaki Erdoğmuş, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamaları haksızlık ve hukuksuzluk sınırlarını çoktan aştığını belirtti.
Erdoğmuş, “Düşünce ve siyasi suçlu kabul edilenlere karşı mevcut iktidarın haksız ve keyfi uygulamaları artık ayyuka çıktı. Bütün bu uygulamalar ve hukuksuzluklar bir yana, iktidarın bu kesimlere duyduğu kin ve nefretin infaz yasasına yansıtılması kişisel olarak beni dehşete düşürüyor. Birilerine duyulan öfke ve husumetin adaleti ortadan kaldırması sadece ‘zulüm’ olarak izah edilebilir.”
<Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump, Yeni Fed Başkanı Warsh'a Faiz Kararının Tek Başına Olmadığını Belirtti2.Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek Tutuklandı: 10 Kişi Cezaevine Gönderildi3.Türkiye'nin İran, Irak ve Suriye Sınırlarında 2.763 Kontrol Noktası Kaldırıldı4.ABD'nin New Mexico Eyaletinde Meta'ya Çocuk Güvenliği İhlalinden 567 Milyon Dolar Para Cezası5.Sakarya Kocaali Açıklarında İHA Bulundu
6.CHP'den Belediyelere Parti İçi Denetim: Henüz Soruşturulmayanlar da Kapsamda7.İstanbul: Avcılar Belediyesi Soruşturmasında 12 Tutuklama8.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzeni Cengiz Er'den Gazeteci Ersoy Dede Hakkında İddialar9.ABD Temyiz Mahkemesi, Beyaz Saray Balo Salonu Projesi İçin Kongre Onayı Gerekli Kararı Verdi10.Çerçeve Yasa Teklifi Adalet Komisyonu'ndan Geçti; DEM Partili Beştaş'tan Çağrılar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Trump, Yeni Fed Başkanı Warsh'a Faiz Kararının Tek...

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek Tutuklandı: ...

Türkiye'nin İran, Irak ve Suriye Sınırlarında 2.76...

ABD'nin New Mexico Eyaletinde Meta'ya Çocuk Güvenl...

Sakarya Kocaali Açıklarında İHA Bulundu






