Adalet...?

17 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrasında başlayan hukuksuzluklara hergün yenileri ekleniyor. Geçtiğimiz ay paralel yapı iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan O.U.’nun yerine, hayvancılıkla uğraşan kardeşi F.U. tutuklandı!

Nefret operasyonu - Kocaeli

Video: Arşiv


Sözde ‘paralel yapı’ iddiaları gerekçe gösterilerek her gün farklı bir ilde Hizmet Hareketi mensuplarına operasyon düzenleniyor. Gizli tanık, HTS kayıtları ve uydurma delillerle masum insanlar önce gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Bunun son örneği Ankara’da yaşandı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü ‘paralel yapı’ soruşturması kapsamında Kırşehir’in önde gelen işadamlarından F.U., sözde örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün sorguya tabii tutuldu.

Ağabeyinin ilişkilerini, işadamına sordular

İşadamına kendisinden ziyade ağabeyi O.U., ile ilgili sorular soruldu. İşadamı, ağabeyinin Ankara’da bir okulda öğretmen olduğunu ve soruların kendisi ile ilgili olmadığını belirtti. Kardeşinin iş arkadaşlarını ve finansal ilişkilerini bilmesinin de söz konusu olmayacağına vurgu yaptı. Bundan dolayı bu soruların kendisine değil ağabeyine sorulmasını istedi.

Bunun üzerine sorguya kısa bir süre ara verildi. Daha sonra sorgu odasına bir emniyet yetkilisi gelerek, işadamı F.U.’ya bazı açıklamalarda bulunmaya başladı. İddialara göre; söz konusu emniyet yetkilisi F.U.’ya, “Ağabeyin burada olsaydı, zaten seni almazdık. Onu alır, bu soruları kendisine yöneltirdik.” şeklinde skandal açıklamalarda bulundu.

Soruşturmaya, ağabeyinden dolayı dahil edilmiş

Görevlinin söz konusu açıklamaları üzerine işadamı F.U. ve avukatı, emniyet mensubuna tepki gösterdi. Suçun şahsiliği ilkesini hatırlatan avukat, ağabeyinden dolayı kardeşinin soruşturmaya dahil edilemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine emniyet mensubu sorgu odasından çıktı.

Kurbanlık satılanların listesi suç delili sayıldı

Soruşturma kapsamında Kırşehir’de hayvancılıkla uğraşan işadamı ile ilgili skandal bir gelişme daha yaşandı. F.U.’nun gözaltı öncesinde evinde yapılan aramalarda kurban bayramı öncesinde kurbanlık sattığı bazı şahıslarla ilgili bir liste bulundu. Emniyet, söz konusu listeyi sözde paralel yapıya finansal destek sağladığı gerekçesiyle suç delilleri arasına koydu. Kurban listesinin sözde paralel yapıya himmet adı altında kesildiği iddiasında bulundu. Ancak F.U., “Ben hayvancılık işi yapmaktayım. Ayrıca kurban bayramı öncesi hayvan yetiştirip satmaktayım. Resmi kayıtlarda bunlar mevcuttur. Himmet adı altında ve ya herhangi bir para toplama ile hiçbir bağlantım yoktur.” ifadelerini kullandı. Ancak bu açıklamaların hiç biri dikkate alınmadı. Ağabeyi bulunamadığı için gözaltına alınan ve sorgulanan F.U., çıkarıldığı mahkemece ‘örgüte üyelik ve örgüte finansal destek sağlamak’ gerekçesiyle tutuklandı.

Paralel safsatasında 5 tutuklama daha

Paralel safsatasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamanda dün 5 hayırsever daha tutuklandı. Himmet ve burs suç delili sayıldı.

Edirne merkezli 7 ilde ‘paralel yapı’ safsatasıyla düzenlenen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp, sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 10’u savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkartılan 9 şüpheliden 7’si adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Şüpheliler arasındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Nuri E. ve imam Halil İbrahim K. ise ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan cezaevine gönderildi. ‘Himmet ve burs’ suç delili sayıldı. Gaziantep’te aynı kapsamda yürütülen soruşturmada ise 3 kişi tutuklandı.

Kocaeli’de ise gözaltına alınan 64 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Yurt dışında bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise önceki gün yurda dönerek teslim oldu.


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER