Adalet iki yıldır çuvalda mahkum

Cesedi çuvalla taşınan minik Muharrem’in davasında bir arpa boyu yol alınamadı. Yürekleri sızlatan olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen, Muharrem’in ölümünde sorumluluğu olduğu iddia edilen 4 kurum hakkında açılan soruşturma bir türlü davaya dönüşmedi.

Yeni Akit, Muharrem'in acısına bile saygı duymadı!

Soruşturmanın ilerlememesine tepki gösteren Taş ailesinin avukatı ve Van Baro Başkanı Murat Timur, “Genel siyasal anlamdaki yaklaşımlar gösteriyor ki, soruşturma zamana yayılacak ve bu olayın üstü kapatılacak.” dedi. Savcılığın sorumlu kamu kurumları hakkındaki soruşturma izni talebi Van Valiliği tarafından reddedilmişti. Van Bölge İdare Mahkemesi ise 7 Temmuz 2014’te valilik kararını kaldırmıştı.

Babasının kollarında öldü

Gürpınar’a 80 kilometre uzaklıkta bulunan Çeli mezrasında 2 yıl önce yaşanan dramda, şiddetli kar yağışı sebebiyle yollar kapanınca Taş ailesinin 1,5 yaşındaki çocukları Muharrem doktora götürülemedi. Oğlunun durumunun gittikçe kötüleşmesi üzerine baba Abdulvahap Taş, telefonla en yakındaki Yalınca Jandarma Karakolu’nu arayıp yardım istedi. Karakoldaki görevliler 112 Acil Servis’e ve yolun açılması için il özel idaresine durumu iletti. Ancak ne yol açıldı, ne de ambulans gönderildi. Paletli araç, kızaklı ambulans veya hava ambulansı da gitmeyince Muharrem babasının kollarında hayatını kaybetti. ‘Devlet kurumlarının gidemediği’ mezraya Taş ailesinin yakınları ulaştı. Amcası, çuvala koyduğu Muharrem’in cenazesi, otopsi için Van’a götürdü. Yapılan otopside, minik Muharrem’in zatürreden öldüğü anlaşıldı.

Soruşturma 2 yılda tamamlanamadı

Muharrem’in ölümünde ihmali ve sorumluluğu olduğu iddia edilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri, İl Özel İdaresi, Karayolları 11’inci Bölge Müdürlüğü ve jandarma yetkilileri hakkında yapılan soruşturma bir türlü tamamlanamadı. Van Valiliği, olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen kurumlar ve jandarma hakkında soruşturma izni vermedi. Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazın ardından Temmuz 2014’te soruşturma izni çıkmıştı. Ancak olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmadı.

Devlet kapatsa bile ben kapatmam

Acılı baba Abdulvahap Taş, oğlu için adalet peşinde koşmaktan asla vazgeçmeyeceğini belirtti. Taş, “Devlet bu davayı kapatsa bile ben kapatmayacağım. Gerekirse Avrupa’ya kadar gideceğim. Üzerinden iki yıl geçti. Hiçbir şey yapmadılar bizim için. İlk gün oğlumun yardımına gelselerdi, kurtarmaya çalışsalardı, hastaneye götürülseydi bir şey olmazdı. Gelmediler, saatlerce bekledik kimse gelmedi. Şimdi de sessiz kalıyorlar. Sonuna kadar davacıyım.” diye konuştu.

Dosyayı kapatmak istiyorlar

Taş ailesinin avukatı ve Van Baro Başkanı Murat Timur, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi ve adil bir yargılama için gerekli tüm belgeleri sunduklarını vurguladı. Yapılması gerekenin Cumhuriyet savcısının davayı açmak olduğunu belirten Timur, şunları söyledi: “İki yıldır hiçbir işlem yapılmadan dosyanın bekletilmesinin temel sebebi, bu işi sürüncemede bırakarak kamuoyunun ilgisini azaltmak. Soruşturmayı yürüten savcının mantığı, genel siyasal anlamdaki yaklaşımlar şunu gösteriyor; hadise sürüncemede bırakılacak ve bu olayın üstü kapatılacak. Ama biz aradan kaç yıl geçerse geçsin davanın takipçisi olacağız.”

Kaynak: Yeni Hayat
Video: Arşiv
<< Önceki Haber Adalet iki yıldır çuvalda mahkum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER