Adana Büyükşehir Belediyesi 250 gram ekmeği 50 kuruşa satıyor


Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlık Halk Ekmek ve Unlu Mamulleri Fabrikaları İşletme Müdürü Suat Utku, 250 gram ekmeği 50 kuruşa sattıklarını söyledi.

Türkiye'nin en ucuz ekmeğini halka ulaştırmanın kıvancını yaşadıklarını ifade eden Suat Utku, "4 merkez ilçemizde 223 noktada satış gerçekleştiriyoruz. Ankara'da halk ekmeğin fiyatı 75 kuruş. Biz ekmeğimizi 20 Haziran tarihine kadar 40 kuruştan sattık fakat maliyetler artınca mecburen 50 kuruş yaptık. Buna rağmen Türkiye'nin en ucuz ekmeğini halkımıza ulaştırıyoruz." dedi.

Türkiye'deki hiçbir fabrikanın ekmek sattığı insanlara poşet vermediğini, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak bu hizmeti de aktardıklarını ifade eden Suat Utku, "Çölyak hastalarımız için glütensiz ekmek üretiyoruz ve 500 gramını 1 lira 40 kuruştan veriyoruz. Ulaşım sorunu yaşayan hastalarımızın evine kadar götürüyoruz bu ekmeği. Adana'da yaklaşık 2 bin 500 Çölyak hastası olduğu düşünüldüğünde, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak verdiğimiz hizmetin önemi daha iyi anlaşılır." diye konuştu.

Normal somun ekmeğin dışında afacan ekmek, portakallı ekmek, altınkoza ekmeği ve kepek ekmeği de ürettiklerini söyleyen Suat Utku, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği ve ruşeynli ekmek üretimi içinse çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana Büyükşehir Belediyesi 250 gram ekmeği 50 kuruşa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER