Adana'da 40 işsize meslek, beceri ve uyum eğitimi verilecek


Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği, işsiz gençlerin istihdamını artırabilmek amacıyla 'Adana'da Yaşayan Genç İşsizlerin İstihdamına Yönelik Meslek, Genel beceri, Rehberlik ve Uyum Eğitimleri' başlıklı proje hazırladı.

1 yıl sürecek proje kapsamında 15-29 yaş arası işsiz gençlere turizm sektöründe aşçılık, yiyecek-içecek servisi, otel ön büro, otel kat hizmetleri, otomotiv sektöründe oto bakım ve onarımı, bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe muhasebe ve finans, web ve grafik tasarımı, bilgi yönetimi ve raporlama eğitimleri olmak üzere 8 farklı konuda eğitim verilecek. Her alandı 5 kursiyer olmak üzere toplam 40 kursiyer eğitim alacak.

Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak 7 ay eğitim, 1 ay iş yeri stajları olarak gerçekleştirilecek. Ayrıca istihdam kolaylığını ve sürdürülebilirliğini sağlamak için genel beceri, rehberlik ve uyum eğitimleri de programa eklendi. Çok sayıda kurumun ve Avrupa Birliği'nin desteklediği projenin tanıtımı amacıyla Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda konuşan Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Prof. Dr. Fazilet Aksu, proje eğitimleri bittikten sonra sertifika alan gençlerin işe yerleştirilmesi amaçlı faaliyetlerinin süreceğini söyledi. Aksu, "Projemiz sonunda işverenin talebi doğrultusunda nitelikli işgücü yetiştireceğiz. İşveren memnuniyetini artıracağız. Akademik bilgiler yanında hayata hazırlanmış, işe yerleşmeleri kolaylaşmış; arkadaş, işveren, aile ve toplum ilişkilerini gelişmiş, istihdam edildikleri işlerde başarılı gençlerin yetişeceğini bekliyoruz. Hedef kitle seçiminde cinsiyet eşitliğine dikkat edilecektir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da 40 işsize meslek, beceri ve uyum eğitimi verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER