Adana'da yarı maraton ve halk koşusu coşkusu


Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 6.'sı düzenlenen 5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı'nın destek verdiği organizasyonun startı Atatürk Parkı'nda Vali Yardımcısı Şükrü Çakır tarafından verildi. Merkez Parkı'nda tamamlanan yarı maratonun (21.097,5 m) erkekler kategorisinde ilk üç dereceyi Kenyalı atletler paylaştı. Geçen yılın birincisi 1 saat 46 saniyelik derecesiyle Barselius Kıpyego birinci, 1 saat 57 saniyelik derecesiyle Paul Kipkemol Kıpkorır ikinci, 1 saat 1 dakika 15 saniyelik derecesiyle Stephen Omiso Arıta üçüncü oldu.

Kadınlarda ise birinciliği Etiyopya'dan 1.0936'lık derecesiyle Abebel Yeshaneh Brihane, ikinciliği 1.09.43'lük derecesiyle Kenya'dan Visiline Jepkesho, üçüncülüğü ise yine Kenya'dan 1.12.23'lük derecesiyle Lucy Cheruıyot elde etti. Engellilerde ise Birol Kamar birinciliği elde etti. Yarı maratonda kadın ve erkeklerde birinci olanlara 20, ikincilere 10, üçüncülere ise 5 bin TL olmak üzere toplam 121 bin TL para ödülü ve kupa verildi.

Güneşli bir havada, şenlik havasında yapılan Adana Maratonu için şehrin ana arterleri trafiğe kapatıldı. Koşu güzergahı tarihi ve turistik caddeler dikkate alınarak belirlendi. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü anısına düzenlen Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu'na aralarında çocuk, genç, engelli ve yaşlıların yer aldığı etkinliğin 'halk koşusuna' yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Türkiye'den milli takım atletlerin yanı sıra Kenya, ABD, Etiyopya, İngiltere, Fas, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kırgızistan, Almanya, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya ve Makedonya'dan bin 500 civarında profesyonel sporcu ter döktü.

Yarı maratonun yanı sıra masterler ve halk koşusuna katılanlar Ece Vahapoğlu'na büyük ilgi gösterdi. Yarışa ailece katılanların yanı sıra dede-torunların da birlikte yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılara tişört, şapka dağıtıldı.

Organizasyon İstanbul Yarı Maratonu ve İstanbul Maratonu gibi profesyonel bir ekip tarafından 1 helikopter kamerası, 2 motosiklet kamerası, start ve finiş noktaları ile güzergahta bulunacak 16 kamera ile canlı olarak yayınlandı. Aynı anda yarışa dair istatistik ve grafik detaylar ekranlara yansıtıldı. Maraton tecrübesi bulunan bir spiker ve atletizm dünyasının tanınmış isimleri de yayına yorumcu olarak yer aldı.

Merkez Parkı'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Spordan sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, 5 Ocak Adana'nın kurtuluşu dolayısı ile gerçekleştirilen yarı maratona yurt içi ve dışında çok sayıda sporcunun katıldığını söyledi. Dereceye giren atletleri tebrik eden Çakır, Adana'nın aktivitedeki bu ev sahipliğiyle spor dünyasına yeni yıldızlar kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Cevheribucak, İstanbul'dan sonra ikinci büyük yarı maratonun Adana'da yapıldığına dikkat çekti. "İnşallah gelecek yıllarda İstanbul'u da geçeceğiz." diyen Cevheribucak, "Nice 6. senelere; 16, 26 olur. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum."dedi.

Maratonu, Eski Atletizm Federasyonu Başkanı Fikret Çetinkaya, Nejat Kök, Mehmet Yurdadön, Muharrem Dalkılıç, Kurtuluş Maraton'u ilk başlatan Adana Eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, Milli Maratoncu Serap Aktaş, Veli Ballı, Sadık Salman, Mehmet Akgün, Necdet Ayaz, İsmail Akçal, Ahmet Altın, Selehattin Yıldız da izledi. CİHAN
<< Önceki Haber Adana'da yarı maraton ve halk koşusu coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER