Adana derbisi öncesinde başkanlardan dostluk mesajı


PTT 1. Lig'de yarın oynanacak Adana derbisi öncesinde bir araya gelen Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü ve Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, karşılaşmanın dostluk havasında geçmesi temennisinde bulundu.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi, yarın oynanacak Adana derbisi öncesinde Adana Demirspor Kulüp Başkanı Sedat Sözlü ile Adanaspor Kulüp Başkanı Bayram Akgül'ü Nihat Geven Tesisleri'nde bir araya getirdi.

TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, yönetim kurulu üyesi Hakan Köker, Ergun Kara ve Bora Erdem'in de yer aldığı dev buluşmada her iki başkan da karşılaşmanın olaysız dostluk havasında geçmesi temennisinde bulundu. TSYD Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, derbinin tüm Türkiye'de örnek olarak gösterildiğini belirtirken, her iki kulüp başkanına da başarılar diledi. Başkan Poyraz, derbi ile ilgili şunları söyledi: "TSYD Adana Şubesi olarak daha önce Adanaspor ve Adana Demirspor takımlarımızın teknik direktörlerini bir araya getirerek dostluk mesajı verdik. Bugün de kentimizin iki güzide kulüplerinin başkanlarını derneğimizin çatısı altında bir araya getirdik. Bizi kırmayan Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ve Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü 'ye teşekkür ederim. Zaman zaman taraftarlar arasında kırgınlıklar olsa da her iki kulübümüzün arasında yıllardır süre gelen bir dostluk bağı vardır. Yöneticilerimiz, sporcularımız, teknik adamlarımız arasında hep bir arkadaşlık vardır. Bu önemli karşılaşma ile hem bu dostluğu hem de Adana'yı Türkiye'ye en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız."

DEMİRSPOR KULÜP BAŞKANI SEDAT SÖZLÜ: DOSTLUK KAZANSIN
Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, yıllardır süre gelen bu dostluğun her daim baki kalmasını arzuladıklarını belirtti. Her iki kulübün tatlı bir rekabet halinde olduğunu aktaran Sözlü, "Ben bir Adanalı olarak iki takımın el ele ilk ikiden süper lige çıkmasını temenni ediyorum. Taraftarlar arasında kırgınlıklar olabilir ancak biz bunu azami dereceye indirme gayretinde olacağız. Biz ev sahibi takım olarak kazanmak istiyoruz. Ben kadere inananlardanım geçtiğimiz yıllarda Ceyhanspor'da görev yaptığım dönemlerde Adanaspor ile karşı karşıya gelmiştim o zamanlarda dostane bir şekilde maçlarımızı oynamıştık. Sayın Başkanımız Bayram Akgül ile eskiye dayanan bir arkadaşlığımız var. Umarım güzel bir maç olur. Adana'ya seyir zevki yüksek bir maç izlettirme gayreti içerisinde olacağız. Dostluğumuzun baki kalması arzusuyla her iki takımın centilmence mücadele vereceğinden eminiz." dedi. Başkan Sözlü, Adanaspor kulüp Başkanı Bayram Akgül'e arkasında 'Bayram Akgül 01' yazılı Adana Demirspor forması armağan etti.

ADANASPOR KULÜP BAŞKANI BAYRAM AKGÜL: KİMSENİN BURNU KANAMASIN
Böylesine anlamlı birliktelik için TSYD Adana Şubesi'ne teşekkür eden Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, "TSYD yönetiminin böyle bir organizasyona öncülük etmesi son derece anlamlı. Türkiye'nin her yerinde konuşulan bir derbi. Şehir ve ülke açısından önemli bir karşılaşma olacak. Ben her zaman mücadelenin sahada olmasını istedim. Aynı şekilde cumartesi iyi dilekler arasında dostça bir karşılaşma oynanır. Bu şehir de ne Adanaspor'u ne de Adana Demirspor'u yok saymak mümkün değil. Kimsenin kimseye üstlüğü de olamaz. Eski maçlara baktığımızda Adanasporlusu, Adana Demirsporlusu kol kola keyif içerisinde maçları seyrederdi. Şuan ki durum Adana ile ilgili değil. Dünya genelinde olan bir sıkıntı haline geldi. Umarım cumartesi günü kötü şeyler yaşanmaz ve güzel bir mücadele olur. Hak edenin kazandığı bir maç olur. Herkesin gönlü kendi takımının kazanmasından yanadır. Bu bağlamda umarım biz kazanırız. Ancak önemli olan sezon sonunda bir yerlere gelebilmek. Yöneticisiyle başkanlarıyla taraftarıyla gazetecisiyle şehir olarak biz birliktelik sağlayabilirsek ve bu işe inanırsak iki takımında el ele süper lige çıkmaması gibi bir durum olamaz. Ama maalesef bu şehirde uzun zamandır bir kopukluk var. Kopukluğun giderilmesi gerektiğine inananlardanım. Umarım bu kopukluk giderilir. Hak edenin sahada kazanacağı bir mücadele olur. Her iki takımada başarılar diliyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Adana derbisi öncesinde başkanlardan dostluk mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER