Adana'nın eski sokaklarına grafiti ışığı

Adana'nın eski sokaklarına grafiti ışığı

Çukurova Sanat Girişimi, ana teması 'Göçle Gelen' olan 10. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Yazarlar Evi Derneği'nin bulunduğu Sarıyakup Mahallesi'nde (Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nin Büyüksaat'le Seyhan Kaymakamlığı arasındaki sokakta) gerçekleştirilen grafiti çalışmaları, Adana'ya farklı bir görünüm kazandıracak. Sanatçılar Kerem Ali Yengüner, Ahmet Bilal Yıldız, Onur Kürklü ve Oğuz Keskin tarafından 'Eski Sokakların Düşü' adıyla hazırlanan grafiti çalışmalarının açılışı, 20 Mart Pazar günü 10.00'da gerçekleştirilecek. Aynı gün 14.00'te Araştırma Görevlisi Kerem Atar'ın yönetmenliğinde 'Çağdaş Kentbiliminde Grafiti' başlıklı bir panel düzenlenecek. Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki panelde Kerem Ali Yengüner, Mustafa Doğan, Onur Kürklü ve Ahmet Bilal Yıldız grafiti çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunacak.

Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu Çetin Yiğenoğlu, Adana'da ilk kez bir sokakta böylesine geniş kapsamlı grafiti çalışması yapıldığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Adana'nın eski sokaklarına grafiti ışığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER