Adana polisi özel okula 8 farklı resmi kurum görevlisiyle baskın yaptı


Ulusal ve uluslararası başarılarıyla Adana'nın 'gururu' haline gelen eğitim kurumlarından Burç Okulları'na yönelik ikinci kez polis baskın gerçekleştirildi. Bu baskına 8 farklı resmi kurum görevlileri de katıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı sivil ekipler eşliğinde sabah saatlerinde Vergi, SGK, Milli Eğitim, Maliye, İtfaiye Dairesi, Çevre ve Şehircilik, Tarım İl Müdürlüğü, Halk Sağlığından görevliler Burç Okulları'na baskın düzenledi. İl Emniyet Müdürlüğü'nün talebi ve Valiliğin 'oluru' ile yapılan denetlemelere ilişkin gerekçeli evrakın fotokopisinin okul avukatına verilmemesi tartışmalara neden oldu. Burç Okulları Avukatı Ruhi Hallaçoğlu, polislerin güvenliğin dışında başka bir şeye karışmamasını isteyerek, "İstediğim evrakı neden veremiyorsun. Ben hukukçuyum, bu belgeyi vermesen ben nasıl işlem yapacağım. O zaman kimsenin kimseye evrak vermesin. Gizli saklı, diye bir şey mi yapılıyor. Bu kutsal bir evrak mıdır?" şeklinde tepki gösterdi.

'SİYASİ İKTİDARIN ÖÇ ALMA OPERASYONU'

Böyle bir denetim türünün olmadığının altını çizen Av. Hallaçoğlu, "Örneğin, itfaiyeden ekipler gelmiş. Halbuki itfaiye gerekli izinleri vermezse okul kurulamaz. Açılma esnasında bu denetimle zaten yapılmış. Bu denetim ve aramalar şeklen hukuka aykırıdır. Denetleme ve sonuç evrakların tarafımıza verilmesini istedik. Ancak 'hiçbir evrak veremeyiz' cevabını aldık. Savuna mesleğini yapıyoruz. Avukat olarak onlar görevini yaparken biz nasıl işlemlerimizi yürüteceğiz. Bununla ilgili gerekli başvuruları yapacağız. Şuanda savunma hakkı ihlal ediliyor. Bu denetleme hukuka aykırı. İdare kullanılmak suretiyle kin ve nefretle hareket eden siyasal iktidarın öç alma duygusu ile burada yaptığı bir operasyon söz konusu."

'ÇİFTE STANDARDA KARŞIYIZ'

Okul Müdürü Ramazan Başol ise uygulamaya karşı çıkarak, "Kanunlar çerçevesinde bugüne kadar gelen herkese yardımcı olduk. Olmaya devam edeceğiz. Ancak biz çifte standarda, kanunsuzluğa, usulsüzlüğü, tek kişi ve kuruma yönelmeye karşıyız. Adalet ve kanunlar önünde boynumuz kıldan ince. Herkes görevini yapıyor. Bize düşen görevlilere yardımcı olmaktır." dedi.

"ÜLKENİN ATEŞE DÖNDÜĞÜ ŞU GÜNLERDE…"

Okul ortakları ve veliler de operasyona tepki gösterdi. Burç Okulları ortaklarından Vecihi Koyuncu, şunları söyledi: "Ortağı ve aynı zamanda çocuklarımın okuduğu bu okullara dönük yapılanları şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyorum. Acılarımı anlatmam çok zor. Ülkenin her yerinin ateşe döndüğü şu günlerde, gerilim ve üzüntüleri dolu dolu yaşadığım şu zaman diliminde 60, 70 niye geldiğin bilmeyen kamu görevlisini önce emniyette, sonra buraya getirilmesini; sanki bir örgüt yuvasını basar gibi hareket edilmesini mantıken, ahlaken, insanen ve hukuken hiçbir yeri ve anlamının olmadığını düşünüyorum. Anlamlandıramadığım bir şey. Ülkenin huzur ve sükun aradığı şu günlerde gerilimi tırmandırmanın nasıl amacı var, bilebilmiş değilim. Zaten yaz, okullar kapalı. Görevliler yok. 60, 70 ekibe, kim nereye yetişeceğini bilmez bir halde. Üç dört okula birden gelinmiş. Devletin bu anlamda yaptığı denetimin, varmak istediği yerin ne olduğunu çözmek mümkün değil. Yatırımcı, insan ve veli olarak çok müteessirim. Yapanlara hayırlı olsun!"

'BU ZULÜM NEREYE KADAR DEVAM EDECEK?'

Çukurova Belediyesi'nin AK Partiden istifa eden eski meclis üyesi Erhan Çetinus, sabah saatlerinde şehrin gözde eğitim kurumlarına dönük baskından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Çetinus, "Bir çok devlet memuru, anlamsız ve hazırlıksız bir şekilde buraya gelip bir takım lüzumsuz işler yapması, Türkiye insanının ne kadar faydasız bir şekilde meşgul edildiğinin göstergesidir. Bu zulüm nereye kadar devam edecek. İnşallah bu zulüm yakın zamanda vatandaşların üzerinden kalkar. Bu işlerin yanlış olduğu anlaşılacak. Hiçbir eğitim yuvasına yönelik bu tarz işlemler doğru değil. Hür müteşebbisine yapılan bu saldırıya tepkiliyiz." ifadelerini kullandı.

BASKINDA RAHATSIZLANAN ÖĞRETMEN HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada kalp rahatsızlığı bulunan okul öğretmenlerinden Necdet Çelik, baskın sırasında rahatsızlandı. Okulda ilk müdahalenin yapıldığı Çelik, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çelik'in yoğun strese dayanamadığı belirtildi.

ÖĞRENCİLER TATİLDEYKEN TUHAF SORULAR

Denetimlerde formlarda yer alan tuhaf sorular, dikkat çekti. İşte o sorulardan bazıları:
Öğrencilerin evden getirdikleri beslenme çantalarının içerikleri uygun olup olmadığı öğretmenler tarafından kontrol ediliyor mu?
Tane ile meyve ve sebze satışı yapılıyor mu?
Okulda öğrencilerin yemek yediği alan, yemekhane temiz mi? Yemekhane yeterince aydınlatılmış mı? Yeme yeme için en az 30 dakika süre ayrılmış mı?
Okulun tartı aleti ve boy ölçeri var mı? Sağlıklı ve dengeli beslenmenin desteklenmesini engelleyecek her hangi bir ürünün reklamı, promosyonu, tanıtım amaçlı afişi, posteri veya broşürü bulunuyor mu? CİHAN
<< Önceki Haber Adana polisi özel okula 8 farklı resmi kurum görevlisiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER