Adil Öksüz MİT ajanı mı?

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adil Öksüz'le ilgili bir bildiğim var ama söyleyemem' sözlerinin ardından bugünkü köşesinde oldukça ilginç iddialara yer verdi. 'Adil Öksüz MİT ajanı mı?' diye sorup cevaplayan Selvi, istihbaratın bu iddiayı yalanladığını yazdı. Adalet Bakanı'ndan da benzer bir açıklama geldi.

samanyoluhaber.com


KILIÇDAROĞLU: ADİL ÖKSÜZ KİM?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz'la ilgili adı sık anılan Adil Öksüz ile ilgili çok önemli açıklamalar yapmıştı. Kılıçdaroğlu şöyle demişti: 

"Adil Öksüz’ün mahkemeye giden dosyasını kim boşalttı? Üstelik savcı anlattıklarının tamamının yalan olduğunu bildiği halde serbest bırakıyor. Kim bu Adil Öksüz. Adil Öksüz’ün kaçmasının üzerine neden gidilmiyor?” sorularını sordu. Hükümetin bu konu üzerinde hiç konuşmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Benim bu konuda bir bildiğim var, ama şimdi söyleyemem. Söyleyebilmem için elimde belge olması lazım” 

Kılıçdaroğlu'nun o açıklamasından yaklaşık 2 hafta sonra Abdülkadir Selvi Hürriyet'teki köşesinde 'Adil Öksüz korunuyor mu?' başlıklı bir yazı yazdı.  

Selvi'nin iddiasına göre o gün Kılıçdaroğlu Hürriyet yazarını aramış. Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde o konuşmaya ve yeni iddialara yer verdi. Selvi şöyle diyor:

Kılıçdaroğlu, programda, “Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Bir bilgimiz var ama açıklayamıyorum” demişti. Kılıçdaroğlu’nun açıklayamadığı o bilgi neydi? Kılıçdaroğlu’nun açıklamadığı o bilgiyi ben açıklayacağım.


31 Ağustos tarihli “Adil Öksüz korunuyor mu?” yazımın çıktığı gün Kemal Bey aradı. “Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce önemli bir bilgi geldi” dedi. Merak ettim. “Adil Öksüz’ün, MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı” diye konuştu. CHP liderine, “Bu istihbaratı araştırmam gerekir” dedim. Kemal Bey de, “Ben de sizin araştıracağınızı bildiğim için paylaştım” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan edindiğim istihbaratın peşine düştüm. “Adil Öksüz sicil numarası ile teşkilatımızda çalışmaktadır” denilmesini beklemiyordum. Ama istihbarat birimlerinden, “Teşkilatla kesinlikle bir bağlantısı yok” cevabını aldım. 

Hürriyet yazarının bir kişinin MİT görevlisi olup olmadığını hangi yollarla teyid edebildiği ayrı bir tartışma konusu.

Ancak MİT'ten gelen 'Teşkilatla bağı yok' açıklamasını doğru kabul edip üzerine yeni komplo teorileri üretmesi oldukça ilginç.

Abdülkadir Selvi, yazısını Öksüz'ün serbest bırakılmasını da Cemaat'e bağlayarak bitirmiş.

Selvi, yazısıyla adeta ön almaya çalışmış:

Şimdi tekrar Kılıçdaroğlu’na ulaşan istihbarata dönelim.

Adil Öksüz, MİT ajanı olduğu takdirde, iki nokta ön plana çıkıyor:

1- MİT’in darbeden önceden haberi olduğu.

2- Adil Öksüz’ü MİT’in kurtardığı.

Adil Öksüz konusunda bir süredir güvenlik ve istihbarat birimlerini neredeyse bunalttım. Ulaştığım sonuçları paylaşmak istiyorum. MİT’in arşivlerine kadar inilerek yapılan araştırmada Adil Öksüz ismine rastlanılmadı. Jandarma ve poliste FETÖ’cü yapılanma tarafından, “Dosya boşaltılarak” kurtarıldığı anlaşılıyor. CHP liderine, Adil Öksüz’ün MİT elemanı olduğu yönündeki istihbaratın verilmesi, hedef şaşırtma olarak değerlendiriliyor. Adil Öksüz’e ne MİT mensubu ne MİT elemanı deniliyor. MİT’i işaret eden sakın, Adil Öksüz’ü kurtaran el olmasın? Adil Öksüz işi psikolojik harekâta dönüşüyor. Hâlâ yakalanamadığına göre, çok güçlü bir elin koruyucu kanatları altında.

'ADİL ÖKSÜZ MİT AJANI' İDDİASI

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü yazısının hemen ardından iddia Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soruldu. 

Bozdağ iddiayı yalanladı. 

Bozdağ'ın Selvi'yle benzer ifadeler kullanması dikkat çekti. Bozdağ şöyle dedi:

Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. Bu bir akıl karıştırma şeyidir. Cemaat'in Türkiye kamuoyuna sunduğu bir propagandadır. Onu söyleyen kimse Cemaat tarafından kullanılan bir zavallı. Kılıçdaroğlu’na bu bilgiyi getirene getireni araştırması gerekir. Ana muhalefet liderleri de dahil herkesin kendisine gelen bilgileri teyit etmesi lazım. Kılıçdaroğlu’na bilgi vereni Cemaat kullanıyordur. Bu adımlar Türkiye’nin bu yürüyen süreçte başarız olması için yapılan adımlardır. Adil Öksüz’ün serbest bırakılması herkes gibi benim de kafamda bir soru. O gün orada bir sivilin bulunması tutuklanmayla ilgili somut delil açısından kuvvetli bir kanıt. Tutuklamayla ilgili tutunaklarda pek çok ihmal var. Hakimlerde ihmal var, jandarma ve polis tutunaklarında ihmal var. Ayrıca HSYK jandarma ve polis için suç duyurusunda bulundu. Bununla ilgili İçişleri Bakanlığı gerekli çalışmaları yapacak kasıt varsa cezalandırılacaklar kasıt yoksa bu Türkiye kamuoyuyla paylaşılacak.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece imada bulunup devamını getirmediği bir konuda AKP kanadının önce Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi eliyle 'Adil Öksüz MİT ajanı mı?' diye sorup cevaplaması ardından Adalet Bakanı'nın henüz kimsenin açıkça ifade etmediği konuyla ilgili Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğu iddiası yalan demesi oldukça manidar...


<< Önceki Haber Adil Öksüz MİT ajanı mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER