Adını yanlış dağlara yazdı, cezayı yedi

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde, Roma döneminde yapılan tarihi Kuşkayası Yol Anıtı'na sprey boya ile ismini yazıp çektirdiği fotoğrafı Facebook hesabında paylaşan Atalay Uzunay hakkında, idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Adını yanlış dağlara yazdı, cezayı yedi

Atalay Uzunay, Bartın-Amasra yolu üzerinde bulunan, M.S. 41-54 yıllarında yapılan ve Anadolu'nun tek Yol Anıtı olduğu belirtilen Kuşkayası Yol Anıtı'na kırmızı sprey boya ile adını yazıp fotoğraf çektirdi. Atalay Uzunay, Amasra'ya gelen turistlerin uğrak yeri olan yol anıtında, isminin başharfini ve soyismi ile birlikte 'zalım' yazarak çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta paylaştı. Fotoğrafı gören Amasra Müze Müdürlüğü, soruşturma başlattı. Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, şöyle dedi:

"Sosyal medya hesabından paylaşım yapan kişiyle ilgili 2 bin 863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan  savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca önümüzdeki hafta anıtta sprey boyayla yazılan yazılar, düşük basınçlı kum püskürtülmesi yöntemiyle temizlenecek. Bu işlemin ücretini de anıta yazı yazan kişiden idari soruşturma kapsamıda tahsil edeceğiz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve tarihi eserlere zarar vermemelerini istiyoruz."
<< Önceki Haber Adını yanlış dağlara yazdı, cezayı yedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER