Adıyaman'da tarımsal projelere büyük destek


Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın işbirliğiyle tarımsal ve hayvansal projelerine destek verileceğini açıkladı.

Vali Demirtaş, "Her iki kurumun ortaklaşa hayata geçireceği projelerle, Besni ilçesinde Hayvan Islahı Ulusal Projesi kapsamında, köylerde üreticilik yapan çiftçilerin barınak modernizasyonu ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliğindeki en büyük kar kalemi olan yavru elde edilmesi ve kayıplardan dolayı maddi külfetin giderilmesi sağlanacak. Yine marul yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla Besni ilçesinde tarımsal faaliyet sürdüren 15 köyde 300 çiftçi ile toplam 10 bin dekar üretim alanında kış sezonu boyunca tamamen boş kalan çok verimli tarım arazilerinin değerlendirilmesi amacıyla marul yetiştiriciliğinin modern bir şekilde yapılacak." dedi.

Eğerli, Kızılpınar, Beşkoz ve Kesmetepe köyünde demontrasyon için uygun arazisi olan 5 adet ceviz, 5 adette Antepfıstığı bahçesi kurulacağını belirten Adıyaman Valisi, "Proje kapsamında, Besni ilçesinde üretimi yapılan antepfıstığı, kuru üzüm, pestil ve ceviz gibi ürünlerin satışı için yöresel ürün satış noktaları oluşturulacaktır. Ayrıca arıcılık sertifikasına sahip olan çiftçilere 20'şer adet olmak üzere toplam 1250 kovan dağıtılacak." açıklamasını yaptı.

Üzüm üreticilerine ve yumurtacılara da destekler açıklayan Vali Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Adıyaman çiftçisine çok önemli bir destek sunacak bu projelerin toplam bütçesi 2 milyon 331 bin 699 TL olup, bunun 1 milyon 578 bin TL'si GAP Bölge Kalkınma İdaresi, geri kalan 653 bin TL ise çiftçilerimiz tarafından karşılanacaktır. Bu projelerin hazırlanarak çiftçimizin istifadesine sunulmasında emeği geçen GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza, İlimiz Milletvekillerine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Adil Alan ve personeline çok teşekkür ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Adıyaman'da tarımsal projelere büyük destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER