Adıyaman'da deprem korkusu sürüyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Mart 3 2017
ADIYAMAN'ın Samsat İlçesi'nde, dün meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından başlayan tedirginlik devam ediyor. Ana depremin ardından bu sabaha kadar büyüklükleri 1.5 ile 4.4 arasında değişen 198 artçı sarsıntının meydana gelmesi, çok sayıda evin hasar gördüğü ilçe sakinlerini tedirgin etmeyi sürdürdü.
Adıyaman'ın kent merkezine kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki 3900 nüfuslu Samsat ilçesinde dün saat 14.07'de Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlçede büyük panik ve korkuya yol açan depremde, ilçe merkezindeki binaların büyük bölümünde hasar oluştu. Bazı binaların kısmen yıkıldığı, bir çoğunda ise çatlakların oluştuğu ilçede kendisini dışarı atanlardan bir bölümü, birbiri ardına yaşanan artçı sarsıntılar üzerine, Samsat'ı terk ederek Adıyaman ve çevre ilçelerdeki yakınlarının yanına gitti.


31 YARALI TABURCU EDİLDİ

İlçedeki resmi kurumların da hasar gördüğü depremde aralarında bebeklerin de bulunduğu 31 kişi yaralandı. Yaralılar, yakınlarının ve sağlık ekiplerince götürüldükleri hastanede tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Yaralılardan sadece birisinin deprem sırasında panikle balkondan atlayarak ayağının kırıldığı, diğerlerinin ise hafif yaralandığı ve basit tıbbi müdahale ile tedavi edildiği bildirildi.

ATEŞ YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞTILAR

Adıyaman Valisi ile Samsat ve Kahta Kaymakamları gece boyu ilçede depremzedelerle bir araya gelip, yine sarsıntının etkili olduğu ilçe köylerinde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler doğrultusunda ekipler, öncelikli ihtiyaç sahiplerine yönlendirilerek mağdur olmaları engellendi. Bu arada ilçe merkezinde birçok depremzede ise hasarlı olduğu ve sarsıntılar nedeniyle giremedikleri evlerinin bulunduğu bölgelerde ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Yediden yetmişe sokakta ateş başında ısınanlar, depremde büyük korku yaşadıklarını ve kapalı yerlere girmeye korktuklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir