Adliyeye sevk edilen polislerden 10'u tutuklandı (2)


İzmir'de askeri bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturma aşamasında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen emniyet müdürleri M.E.Ç. ve H.A., komiser Ö.K., polis memurları Ş.A.D., Z.K., H.A., A.B., S.G., S.A.S., ve T.Ç. tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından geçen perşembe günü İzmir merkezli Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da operasyon düzenlenmişti. Bilişim ve Mali şubelerinin eski rütbeli polisleri ve polis memurlarının da aralarında bulunduğu 18 kişi, mahkeme süreci devam eden askeri bilgi ve belge temin etme davasının soruşturma sürecinde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifadelerinin ardından 5 kişi serbest bırakılırken, 13 kişi önceki gün sabah saat 06.00 sıralarında adliyeye sevk edilmişti. Önceki gün sabahtan dün akşam 22.30'a kadar süren mahkemede emniyet müdürleri M.E.Ç. ve H.A., komiser Ö.K., polis memurları Ş.A.D., Z.K., H.A., A.B., S.G., S.A.S., ve T.Ç. tutuklandı. Komiserler A.D., Y.Ç. ve polis memuru Ö.Y. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

İlk dalgası 3 Kasım'da yapılan operasyonda aralarında İzmir eski İl Emniyet Müdürü A.B.'nin de bulunduğu 17 kişi tutuklanmıştı. Adliyeye-sevk-edilen-polislerden-10u-tutuklandi-2-1961137.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Adliyeye sevk edilen polislerden 10'u tutuklandı (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER