Adnan Oktar hâkim karşısında: Tayyip Bey bizim evimize gelirdi

Adnan Oktar mahkemede konuştu: "Benim 320 kitabım var. Tayyip Bey bizim evimize gelirdi... Meclis başkanıyken Mehmet Ali Şahin de gelirdi. Tayyip Bey’in dünürü Sadık Albayrak da evimize gelirdi."

SHABER3.COM

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 171’i tutuklu 226 sanık hakkında açılan dava İstanbul Silivri Kapalı Cezaevi Kampusü’nde başladı.

İddianamenin sanıkların yüzüne karşı okunmasının ardından Adnan Oktar’ın sorgusuna geçildi. 

Adnan Oktar’a mahkeme başkanı, “Neden size bu suçlar atıldı?” diye sordu. Oktar cevap olarak, “Benim 320 kitabım var. Tayyip Bey bizim evimize gelirdi. Tayyip Bey hakkında anti-propaganda vardı.” dedi.

TARTIŞMALI DURUŞMA

İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Ceza İnfaz Kurumları’nın karşısında bulunan duruşma salonunda yapılan davanın ilk duruşmasının günlerce sürmesi bekleniyor.

Tele1’in aktardığına göre, mahkeme heyeti bir kısım sanıkların kimlik tespiti yapıldıktan sonra duruşma salonuna girdi. 

Mahkeme Başkanı, ilk olarak Adnan Oktar ve 12 örgüt yöneticisinin savunmasının alınacağını söyleyerek Adnan Oktar’ı, savunması alınmak üzere kürsüye davet etti.

Bunun üzerine söz alan sanık avukatları, sanıkların kimlik tespitinin bitirilmediğini, iddianamenin okunmadığını, sanıklara suçlarının anlatılmadığını savunarak sanıkların savunmalarının alınamayacağını öne sürdüler.

Sanık avukatları ayrıca, suçun ve örgütün merkezinin Anadolu yakası olduğunu savunarak, hem yetkisizlik hem de görevsizlik talebinde bulundu. 

Bazı sanıkların avukatları da, müvekkillerinin avukat olduklarını, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınmadan müvekkilleri hakkında soruşturma yapılarak dava açıldığını hatırlatarak, avukat olan sanık müvekkilleri yönünden yargılamanın durdurulmasını istediler.

Müşteki avukatları da müvekkili olan müştekilerin dinlenilmesi sırasında duruşmada gizlilik ve yayın yasağı kararı alınması talebinde bulundular.

TALEPLER REDDEDİLDİ

Sanık avukatlarının yetkisizlik ve görevsizlik kararı verilmesi yönündeki taleplerinin reddine karar veren mahkeme, diğer talepleri de reddederek iddianameyi özetlemeye başladı. 

İddianamenin özetlenmesinden sonra iddianamede kendisine yöneltilen suçlamalar hatırlatılan sanık Adnan Oktar, suçlamalara karşı savunmanı yapmak üzere kürsüye davet edildi. 

Duruşma, Oktar’ın savunması ile devam ediyor.

24 AYRI SUÇTAN CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLİYOR

İddianamede toplam 226 şüphelinin “Siyasal veya askeri casusluk suçuna teşebbüs”, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetmek”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” ve “Cinsel istismar” gibi toplam 24 ayrı suçtan cezalandırılmaları talep ediliyor.

“TAYYİP BEY BİZİM EVE GELİRDİ”

Duruşmada uzun süre kendini anlatan Adnan Oktar’a mahkeme başkanı “Neden size bu suçlar atıldı” diye sordu. 

Oktar’ın cevabı ise “En az yüz basın mensubunu çağırıp onun propagandasını yaptırdım. Meclis başkanıyken Mehmet Ali Şahin de gelirdi. Tayyip Bey’in dünürü Sadık Albayrak da evimize gelirdi. Devlete sizin bilmediğiniz çok hizmetler ettim ben.” şeklinde oldu.

Adnan Oktar, hakimlerin kendisine sorulara verdiği cevaplar arasında ‘Tayyip Erdoğan’ı yatı ile gezdirdiğini’, ‘Devlet ile iç içe olduklarını’, ve MİT mensupları ile görüştüğünü söyledi.

‘TAYYİP BEY’E TUTUNDU: DEVİRMEK İSTİYORLAR

Mahkeme Başkanı’nın “Özgür iradeleriyle ifade vermediler mi diyorsunuz?” sorusuna karşılık Oktar; “Hayır, korktular. İngiliz derin devleti mahkemenizi kullanmak istiyor. Tayyip Bey’i devirmek istiyor. Tutuklandıktan sonra dolar 3.70’ten 5 liraya çıktı.” dedi.
<< Önceki Haber Adnan Oktar hâkim karşısında: Tayyip Bey bizim evimize... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER