ADTO Başkan Vekili Çetin: Akdeniz'de ölen Aylan bebek değil, insanlıktır


Antalya Deniz Ticaret Odası(ADTO) Başkan Vekili Avukat Senem Nimet Çetin, Ege ve Akdeniz'de kadın ve çocuk ölümleri çığlığına dünyanın sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Dünyanın Akdeniz ve Ege'de Suriyeli göçmen çocuk, erkek ve kadın ölümlerini Aylan bebeğinin cesedinin kıyıya vurması ile gündeme geldiğini belirten Çetin, Akdeniz kıyılarına Aylan, Zeynep, Ayşe, Ahmed, Ali, Hüseyin, Hatice ve kırmızı kazaklı ve ayakkabılı minik Fatmaların ceset görüntülerinin son bulması için insanlığı göreve davet ettiklerini kaydetti. Çetin, "Aslında Akdeniz ve Ege kıyılarında ölen Aylan Kurdi bebek değil, insanlık. İnsanlığın ölmesi." dedi.

Antalya Deniz Ticaret Odası'nın Akdeniz kıyılarında çocuk ölümleri çığlığını dünya gündemini taşımak için dünya serbest dalış rekortmeni ve milli dalgıç Şahika Ercümen ile Side Sualtı Müzesi'ne Dünya Çocuk Bahçesi Bölümüne'nde ölen Suriye çocuklar adına çiçek bırakma ile farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Çetin, "Akdeniz kıyılarına vuran Suriyeli bebek cesetleri insan olan herkesin yüreğini dağlıyor. Minik bedenlerin cesetleri kıyıya vurması yüreğinde insan sevgisi taşıyan herkesi gözyaşına gark ediyor. Akdeniz'deki bu çocuk çığlığı ve ölümlerine karşı maalesef dünyada insanlığın bir defa daha öldüğünü görüyoruz. Artık Aylan bebeklerin cesetlerinin kıyıya vurmasını istemiyoruz. Onların da tüm çocuklar gibi özgürce anne ve babasının elini tutarak sevinç içinde oynamasını ve koşmasını istiyoruz. Dünya Akdeniz'de çocuk ölümleri çığlığına ses vermesi gerekir. Akdeniz'de koskoca bir çocuk mezarlığı var. Bu mezarlık dünyanın duyarsızlığı ve ilgisizliği nedeni ile her geçen gün büyüyor. Akdeniz'de Ege'de başka kırmızı tişörtlü Aylanların, Zeynepler Ahmetler ve Fatmalar ölmesini istemiyoruz. Aslında ölen Aylan bebek değil, insanlık." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber ADTO Başkan Vekili Çetin: Akdeniz'de ölen Aylan bebek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER