ADÜ'de Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi açılıyor


Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) açıyor. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nın başlattığı Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan ve desteklenmeye hak kazanan merkez, 16 Şubat 2016'da hizmete girecek.

ADÜ merkez kampüste 620 metrekarelik bir binada kurulan AİSYEM özelde Aydın, genelde ise Güney Ege Bölgesi'nde yapılacak ar-ge, teknoloji ve yenilik, GEKA başta olmak üzere yenilik alanında katkı verebilecek kurum, kuruluş ve uzmanlarla işbirliği çalışmalarını koordine edecek. Merkez hakkında bilgi veren ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, "Bina konferans salonu, bilgi bankası ve analiz, strateji geliştirme, yeni fikirler laboratuvarı, fikri mülkiyet destek, projelendirme ve kaynak bulma birimleri ile çok amaçlı çalışma odaları, toplantı salonu ve konferans salonundan oluşmaktadır. Geniş bir fuaye alanı, açık mutfağı ile sergi ve açık toplantı organizasyonlarına olanak verecek şekilde düzenlenmiştir. AİSYEM'in temel kullanıcıları, 'Yeni bir fikrim var.' diyenlerdir; yani eğitim ve meslek düzeylerine bakılmaksızın herkes bu hedef kitlede yer almaktadır. Bu kişiler bürokrasi, resmiyet vb. olmadan rahatça kapısından girebileceği, bir telefon veya e-mail ile ulaşabileceği, kendi dillerinden anlayan, kendilerine maddi ve manevi destek bulabilecekleri bir yapıya kavuşacaklardır." dedi.

AİSYEM'in önemli bir noktasının da merkez kampüste kurulacak teknoloji geliştirme bölgesinin tanıtılması, özel sektörün, kurum ve kuruluşların, halkın üniversiteyi daha çok ziyareti için bir tanıtım, reklam, talep kabul ve misafir ağırlama alanı olması olduğunu belirten Rektör Bircan, "Akademisyen fikir, akademisyen proje ve akademisyen sektör eşleştirmeleri, mentörlük fonksiyonları üstlenerek, Aydın ili ve Güney Ege Bölgesi'ne katkı vermeye çalışacaktır. Artık üniversiteler, şehirlerine ve bölgelerine sundukları hizmetlere, özelleştikleri konulara göre değerlendirilmektedirler. ADÜ, şehri ve yöresi için yenilik merkezidir. Bu misyonu 2012 yılından bu yana sürdürmektedir. Aydın İl Yenilik Platformu ile başlayan bu süreci, şimdi AİSYEM ile sürdürmeye devam edecektir." dedi.

Açılış ve programla ilgili bilgi de veren Prof. Dr. Bircan, "AİSYEM'in yenilik ve girişimcilik bakış açısını Aydın'da sistematik hale nasıl getirebileceğimizi, işbirliği alanlarımızı ve her birimize düşen rolleri tartışacağız. Girişimcilikte mentörlükle ilgili 40 kişilik bir eğitim düzenleyeceğiz. 16 Şubat 2016 tarihinde merkezimizin açılışını gerçekleştireceğiz. 17 Şubat 2016'da, yenilik alanında hizmet verecek eğiticilerimizin eğitimine yönelik, 80 kişilik bir programımız olacak. Üç gün sürecek programlarımızda AİSYEM hakkında proje yürütücüsü Prof. Dr. Didem Evci Kiraz, kamuoyunu bilgilendirecektir." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber ADÜ'de Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER