AFAD Kobani'ye saldıran IŞİD militanının Akçakale Kampı'nda kaldığını doğruladı


Kobani saldırısında öldürülen ve üzerinde AFAD kimlik kartı çıkan IŞİD militanı ile ilgili tartışmalar sürerken AFAD yaptığı açıklama ile IŞİD militanının kampta kaldığını doğruladı. Bir yıl kampta kaldığı saptanan IŞİD'li militanın kampta bulunduğu süre de provokatör olarak tanımlandığı açıklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, IŞİD'nın kampta kaldığı iddialarını Meclise taşırken HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, CNN Türk'te katıldığı 'Tarafsız Bölge' programında bu iddiaları yeniledi. Osman Baydemir, Kobani'de öldürülen bir IŞİD'linin üzerinde çıkan bir kimlik kartını göstererek, "Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan kimlik kartıdır." dedi.

Baydemir'in iddiaları üzerine AFAD bir açıklama yaptı. AFAD ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü televizyon programına bir açıklama göndererek IŞİD militanının kampta kaldığını doğruladı. Açıklamasında şahsın kampta kaldığı sürece provakatör olarak tanımlandığını vurgulayan AFAD; "Üzerine AFAD kimliği bulunması bir dönem kamplarda kaldığı dışında herhangi bir anlama gelmez." sözlerinin altını çizdi.

AFAD'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu kişi 18.09.2012 - 16.08.2013 tarihleri arasında Akçakale'de bir çadırkentte kalmış. Bu şahıs kampta kalırken şüpheli hal ve tavırlarından dolayı kamp yönetimi tarafından provokatör olarak tanımlanmış ve emniyet birimlerine gerekli bilgiler iletilmiştir. Şahıs gönüllü olarak kamptan ayrılmış ve yurt dışına kaçak olarak geçmiş ve 2013'ten bu yana da ülkemize gelmemiştir. Kobani'ye o bölgeden geri dönen kişi sayısı 70.206. Türkiye'de 2 milyona yakın Suriyeli misafir var. Ülkelerine dönmek istemeleri durumunda geri dönme hakkına sahiptirler. Üzerine AFAD kimliği bulunması bir dönem kamplarda kaldığı dışında herhangi bir anlama gelmez. Kaldı ki, söz konusu şahıs Suriye'ye gümrük kapılarını kullanarak geçmemiş, kaçak olarak geçmiştir."

Öte yandan Halkların Demokratik Partisi(HDP) Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk tarafından cevaplanması istemi ile Meclis'e soru önergesi sunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AFAD Kobani'ye saldıran IŞİD militanının Akçakale... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER