AFAD SEN Genel Başkanı Çelik: Afet ve Acil Durum Bakanlığı kurulmalı


AFAD Çalışanları Sendikası (AFAD SEN) Genel Başkanı Ayhan Çelik, koaliasyon hükümetinde Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının icracı bakanlık olarak yeniden düzenlenmesini talep ettiklerini açıkladı.

AFAD SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik, Afet ve Acil Durum Bakanlığı'nın kurulmasına yönelik istekleri konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Çelik açıklamasında, "Türkiye'nin yüzde 96'sının başta deprem olmak üzere doğal afet riski altında olduğu ve Türkiye sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kalan bir ülke. Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ama en önemlisi deprem. Ülkemiz depremlerde insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından sekizinci sırada. Ortalama olarak her yıl büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem yaşanmakta. Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplarının afet yönetiminin ve koordinasyonunun titiz bir şekilde ele alınmasını istiyoruz. Bu sebeple 2009 yılında Bakanlığa bağlı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık'a bağlı Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü kapatılarak 2009 yılında çıkarılan 5902 sayılı yasa ile Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kurularak yetki ve sorumluluklar tek bir çatı altında toplanmıştır. Ancak yine de yeterli olmamıştır." ifadelerini kullandı.

"SINIRDA YAŞAN GÖÇ DALGASI İLE BERABER İŞ YÜKÜ ARTIYOR"

Özellikle sınırda yaşanan göç dalgaları ile beraber iş yükünün arttığını ifade eden AFAD SEN Genel Başkanı Çelik, "Personel atamalarında çok sıkıntılar yaşanmakla olup en son 2013 yılında KPSS ile personel alımı yapılmıştır. Personel açısından Doğu ve Güneydoğu bölge illerinde personel sıkıntısı yaşanmakta. Özellikle 2014 yılında 6525 sayılı torba yasada yapılan değişiklik ile AFAD personeli ekonomik anlamda mağdur edilmiştir. Genel Seçimlerin sona ermesi ile beraber yeni oluşturulacak koalisyon hükümetinde Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının icracı Bakanlık olarak yeniden düzenlenmesini talep etmekteyiz." görüşünü dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber AFAD SEN Genel Başkanı Çelik: Afet ve Acil Durum Bakanlığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER