Afganistan’da camiye Cuma namazı sırasında saldırı
Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar bölgesindeki bir camide patlama meydana geldi… Reuters haber ajansının “son dakika” ibaresiyle aktardığı haberde aralarında cami imamının da olduğu en az 12 kişinin yaralandığı belirtildi.
Bölgede yaşayan Atal Shinwari isimli bir şahıs, Reuters’a açıklamalarda bulunarak patlamanın yerel saatle 13:30 sularında meydana geldiğini aktardı.
Patlayıcıların caminin içinde olduğu belirtilirken ismini açıklamayan bir Taliban yetkilisi patlamayı doğruladı. Patlama ile ilgili başka bir bilgi paylaşılmazken saldırıyı kimin düzenlediğine dair bir açıklama da yapılmadı.
Afganistan’da son dönemde birçok saldırı meydana geliyor. Özellikle camilerin hedef alındığı saldırıları IŞİD üstlenmişti.
Öte yandan Reuters, bazı kaynakların yaralananlardan üçünün durumunun ağır olduğunu aktardı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


