Afrika Kupası'nda Mali ve Demokratik Kongo finalde


Ruanda'da düzenlenen 2016 Afrika Futbol Kupası'nda, başkent Kigali'nin Nyamiranda Stadı'nda Mali ile Fildişi'nin yarı final müsabakasında gülen taraf Mali milli takımı oldu. Mali, elde ettiği 1-0'lık sonuç ile finale yükselen taraf oldu.

Yarı finalin ikinci karşılaşmasında Demokratik Kongo futbol milli takımı ise Gine (Konakri) millilerine normal süresini 1-1 neticelenen karşılaşmada penaltılarla 5-4 üstünlük sağladı ve finalde Mali'nin rakibi oldu.

Mali Başbakanı Modibo Keita ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joseph Kabila Kabangenin 7 Şubat Pazar günü Ruanda'nın başkenti Kigadi'de oynanacak 2016 Afrika Milletler Kupası final maçı için bu ülkeye gideceği ve milli takımlarını destekleyeceği açıklandı.

Mali'nin yeşil-sarı-kırmızılı milli kartalları ile Demokratik Kongo'nun mavi-kırmızı-sarı formalı leoparları 7 Şubat Pazar günü Ruanda'nın başkenti Kigali'de yerel saat ile 18.00'de Afrika Kupası'nın sahibi olmak için karşı karşıya gelecek.

Fildişi Sahili ve Gine (Konakri), Afrika Milletler kupasının üçüncüsü olmak için mücadele edecek, maç 7 Şubat'ta Ruanda'nın başşehri Kigali'de yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Afrika Kupası'nda Mali ve Demokratik Kongo finalde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER