Afrika'da Kimse Yok Mu aracılığıyla 1000 okul açılacak!

Türkiye’de ve uluslararası arenada yaptığı yardım sosyal destek projeleriyle adından söz ettiren Kimse Yok mu Derneği, yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Afrika'da Kimse Yok Mu aracılığıyla 1000 okul açılacak!

Afrika genelinde yapılacak bin okul ile öğrencilere eğitim imkânı sağlamayı hedefliyor. Dernek daha önce de 10 milyon liranın üzerinde yardım ulaştırmıştı.

Kimse Yok mu Derneği 2020 yılına kadar Afrika genelinde yapılacak 1.000 adet ‘Sahra Okulları’ projesiyle yüz binlerce öğrenciye daha iyi bir eğitim alma imkânı sağlamayı planlıyor. Daha önce açtığı meslek edindirme kursları, okullar ve verdiği burslarla binlerce Afrikalı öğrenciye destek olan dernek, bu proje için Afrika Birliği (ABK) ile Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da bir anlaşma imzaladı. Kimse Yok mu Genel Sekreteri Savaş Metin ve ABK Komiseri Dr. Aisha Laraba Abdullahi’nin katıldığı mutabakatta eğitimden başka hastane, katarakt ameliyatı, yetim çocuklar, temiz içme suyu, sosyal yaşam kompleksleri ve insani yardım projeleri de bulunuyor. Yokluk ve yoksullukla mücadelede iki kuruluş ortak hareket edecek. Bu sayede, yardımların bölgeye daha kolay ulaşması hedefleniyor. ‘Sahra Okulları Projesi’yle Somali’den Kenya’ya, Uganda’dan Ruanda’ya bölgenin eğitim ihtiyacı karşılanacak.

İmza töreninde konuşma yapan Dr. Abdullahi, ‘’Bizim için çok önemli bir partner olan Kimse Yok mu, yıllardır Afrika’ya yardımlarını ulaştırıyor. Sahra Okulları projeleri bizi çok memnun etti ve heyecanlandırdı. Afrika’nın daha güçlü olması için yapılması gereken ne varsa konuştuk ve önemli kararlar aldık.” diyor. Dernek Genel Sekreteri Metin ise “İmzalanan protokol sayesinde, bundan önce yapılan çalışmalar en üst seviyeye çıkacak.” ifadelerini kullanıyor.

AFRİKA’YA 10 MİLYONUN ÜZERİNDE İNSANİ YARDIM

Kimse Yok mu Derneği, yokluk ve yoksullukla mücadele eden 46 Afrika ülkesine bugüne kadar 10 milyon liranın üzerinde eğitim, sağlık, temiz içme suyu, yetim ve afet yardımı ulaştırdı. Kenya, Uganda, Etiyopya ve Somali’de açtığı sosyal yaşam kompleksleriyle Kimse Yok mu, bölgenin temel sorunlarına da cevap veriyor. Modern ve sağlıklı bir yaşam sunan kompleksler yurt, aşevi, hastane ve okuldan oluşuyor. Uganda, Etiyopya, Kenya ve Somali’de hastane inşa eden dernek, 2008’den beri 15 ülkede gerçekleştirdiği katarakt ameliyatlarıyla 34 bin 607 kişiyi sağlığına kavuşturdu. Afrika’nın 10 ülkesinde gerçekleştirilen 67 sağlık organizasyonunda 414 gönüllü doktor görev yaparak, binlerce Afrikalıya sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

24 ülkede 40 bini aşkın yetime yardım elini uzatan Kimse Yok mu, Afrikalı yetimlerin, gıda, giyim ve eğitim gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bununla birlikte Afrika’da dernek tarafından inşa edilen 21 yetimhane bulunuyor. Afrika’da son bir yılda 13 ülkede 2 binin üzerinde su kuyusu Kimse Yok mu tarafından açıldı. Bu faaliyetler, yaklaşık 3,5 milyon insanın temiz su kaynaklarına erişim problemini ortadan kaldırdı.

Zaman
<< Önceki Haber Afrika'da Kimse Yok Mu aracılığıyla 1000 okul açılacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER