Afrin operasyonunda 6. gün

TSK'nın yürüttüğü Afrin operasyonunda altıncı güne girildi.

SHABER3.COM

Dün Suriye'den atılan ve Kilis'te bir caminin isabet alması sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bugün sabah erken saatlerde PYD hedeflerine yönelik obüslerle top atışları yapıldı.

Sınırın öte yanında ise, ÖSO'nun Afrin'in güneydoğusunda bulunan Tel Rifat kasabasında, YPG militanlarının kaçışını önlemek için sığınak yaptığı belirtiliyor. 

TSK unsurlarının da destek verdiği 500 kişilik gücün Mare'den Tel Rifat'a yöneldiği ve amacın YPG militanlarının kaçış güzergahının kapatılması olduğu kaydediliyor.

Operasyonun ilk gününde Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde kalkan uçaklar tarafından vurulan ve ABD'nin YPG'ye silah transferini gerçekleştirdiği Minnag Havalimanı da bu bölgede bulunuyor. 

ÖSO'nun kontrolü ele geçirmesinin ardından Minnag Havalimanı'nın lojistik merkez olarak kullanılabileceği gelen bilgiler arasında.

20 Ocak'ta başlayan harekatta Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanı 14 bin savaşçının da yer aldığı belirtiliyor. 

Bu arada sabah saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın 22-23 Ocak tarihlerinde kara, deniz ve hava kuvvetleri harekat merkezlerindeki inceleme ve denetleme ziyaretinin fotoğrafları basınla paylaşıldı.

<< Önceki Haber Afrin operasyonunda 6. gün Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER