Afyon, 2 yıl içinde kanser teşhis ve tedavisinde önemli bir üs olacak


Afyonkarahisar, 100 milyon liraya malolacak Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'yle kanser teşhis ve tedavisinde oldukça önemli bir merkez olmayı hedefliyor. 300 yatak kapasitesiyle birlikte 10 adet ameliyathane ile 79 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi bulunacak hastane 30 bin metrekarelik alana sahip olacak.

Kanserin teşhis ve tedavisinde önemli bir merkez olacak hastanenin iki ana bölümünden birisi olan radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp ünitelerinin temelini geçtiğimiz ay atıldı. Ünitelerin inşaatı ve cihaz ve donanımı için 20 milyon lira harcanacak. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, inşaat ile cihaz ve donanım temin çalışmalarının eş zamanlı yürütülerek 7 ay içinde hizmete açılacağını duyurdu. Solak, hastane ana binasının ise 2017 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını açıkladı. Solak, hastanenin başta Afyonkarahisar olmak üzere, Kütahya, Uşak, Burdur, Eskişehir illeri ile tüm bölgeye onkoloji- hematoloji alanında önemli sağlık hizmeti vereceğini dile getirdi.

TÜRKİYE'DE HER 100 KİŞİDEN 3'Ü KANSER HASTASI

Prof. Solak, yapılan bilimsel araştırmalara göre Türkiye'de halen her 100 kişiden 3'ünün kanser hastası olup tedavi gördüğünü kaydetti. Solak, "Kanser sıklığı her yıl yüzde 1-2 oranında artmakta, Türkiye'de her yıl 150 bin kanser hastalığı teşhis edilmektedir." dedi. Solak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan çalışmalara göre 2030'lu yıllarda her 100 bireyden 12'sinin kansere yakalanma riski beklenmektedir. Bu durum ülkemize ve toplumumuza çok ciddi sağlık sorunları ile maddi külfet getirecektir. AKÜ Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi'nin 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. İnşaat ihalesi 27 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen hastanemiz iki ana bölümden oluşacak. İlki tanı ve tedavi birimleri. Diğeri de radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp binasıdır. Hastane inşaatının tamamlanması ile cihaz ve donanımı için 100 milyon lira harcanacaktır."

HASTANE DE NELER VAR?

İki yıl içerisinde hizmete girmesi planlanan hastane bünyesinde; çocuk onkoloji-hematoloji ünitesi, kemoterapi ünitesi, yetişkin kemoterapi ünitesi, pediatrik ve erişkin kemik iliği nakil ünitesi, endoskopi ünitesi, outpatient kliniği, cerrahi onkoloji, jinekolojik onkoloji, bronkoskopi ünitesi, radyoloji ünitesi, aferez ünitesi, tıbbi onkoloji ünitesi, psiko-onkoloji ünitesi gibi önemli birimler bulunacaktır. İlk etapta 180 yataklı olarak planlanan hastane fiziksel imkanı ile 300 yatak kapasitesine sahip olup içinde 10 adet ameliyathane ile 79 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi bulunacak. CİHAN
<< Önceki Haber Afyon, 2 yıl içinde kanser teşhis ve tedavisinde önemli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER