Afyon'da YGS birincileri Körfez'den

Afyon'da YGS birincileri Körfez'den

AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisar'da Özel Körfez Dershanesi öğrencisi Mahmut Mergen, 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Afyonkarahisar birincisi ve Türkiye 148'ncisi oldu.

28 yıldır çok sayıda eğitim başarısına imza atan Körfez Dershanesi, 2015 YGS sonuçlarına göre tüm puan türlerinde il birincilerini çıkartarak geleneği devam ettirdi. Dershane öğrencilerinden Mahmut Mergen ve Şuke Kocabıçak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde Afyonkarahisar il birincisi oldu. Mergen, YGS-6 puan türünde Türkiye 148'ncisi, Kocabıçak'ta YGS-6 puan türünde Türkiye 216'ncılığını elde etti. Dershane öğrencilerinden Tarık Ercan YGS-2 puan türünde Türkiye 1160'ncısı, Furkan Sabri Özgül'de YGS-6 puan türünde Türkiye 1064'üncülüğünü aldı.

'BAŞARI TESADÜF DEĞİL'

Körfez Dershanesi Müdürü Mustafa Şahin elde edilen başarıların sürpriz olmadığını, öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmaları sonucunda bu başarıyı yakaladıklarını söyledi. Şahin, eğitim teknolojileriyle çağı yakalayarak öğrencilere sundukları akıllı defter, akıllı tahta, randevulu konu anlatımının önemli etkileri olduğunu kaydetti.

Geçen yıl 691 öğrenciyi üniversiteye yerleştirdiklerini belirten Şahin, bunlardan 40 tanesinin tıp fakültesi olduğunu dile getirdi. Körfez'in güvenli bir liman olduğunu hatırlatan Şahin, "1 Eylül'den sonra dershanelerin kapatılması halinde kanunlar çerçevesinde özel okul, yurt ve eğitim danışmanlığı olarak öğrencilere hizmet vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz Körfez'in imkanlarından yararlanmaya devam edecek. Velilerimiz Körfez'e güvensin, gerisini merak etmesin." dedi.

Afyonkarahisar birincisi olan Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Mergen, 'çok çalışmak değil düzenli çalışmak' sözünün her zaman geçerli olduğunu, ancak kendisinin dersi derste halletmek gibi bir alışkanlığı benimsediğini söyledi. Ortak, "Hiçbir zaman sabahlara kadar ders çalışmak gibi bir derdim olmadı. Dersi derste hallettikten sonra evde de ders tekrarı yapmakla yetindim. Elde ettiğim başarıda dershanenin çok büyük bir rolü olduğunu söyleyebilirim. Hukuk fakültesini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Oğlu Türkiye derecesi yapan Abdülkadir Özgül oldukça mutlu olduğunu belirterek, Özel Zafer Koleji öğretmen ve yöneticileri ile dershanede emeği geçen herkese teşekkür etti. CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'da YGS birincileri Körfez'den Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER