Afyon OSB 30 bin kişiyi geçindiriyor


Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay, 465 hektarlık alanda 280 işletmenin faaliyet gösterdiği bölgenin, 7 bin 500 kişiye istidam sağladığını söyledi. Yeşilay, bunun da 30 bin kişinin geçimine destek anlamına geldiğini kaydetti.

OSB'nin, yapılan 13. Olağan Genel Kurulu'nda oy kullanan 271 üyeden 163'ünün oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilen Yeşilay, 2004 yılında yapılan genişleme çalışmalarıyla tüm parsellerin tahsis edildiğini, 3'üncü genişleme çalışması içinde bakanlıktan gerekli izinleri aldıklarını söyledi. Afyonkarahisar'da yapılan ihracatın yaklaşık 150 milyon dolarının bölgeden sağlandığını ifade eden Yeşilay, bu rakamın ilde gerçekleşen ihracatın yaklaşık yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtti. Yeşilay, "Sosyal tesislerinde 6 banka, 1 market, 1 restoran, 1 yapı market, 1 elektro market ve 216 kişilik konferans salonu ve 60 kişilik eğitim salonumuz bulunuyor." dedi.

Afyonkarahisar OSB'nin kısa sürede doluluk oranını yakalamasında, şehrin lojistik konumunun etkili olduğunu ifade eden Yeşilay, "İç Anadolu'yu Ege'ye, Marmara'yı Akdeniz'e bağlayan önemli bir noktada yer alan ilimiz dört ayrı demiryolunun birleştiği noktada bulunuyor. Afyonkarahisar OSB İzmir-Ankara kara yoluna bir kilometre, demiryollarına 2 kilometre, Zafer Havalimanı'na 45 kilometre mesafede yer alıyor." diye konuştu.

Gelen talepler doğrultusunda planlama çalışmaları yaptıklarını belirten Yeşilaya, sanayicinin önceliğini iş gücü olduğunu anlattı. Yeşilay, şunları söyledi: "Nitelikli iş gücü için İş Kur ile diyalog halindeyiz. Ayrıca, 16 derslikli eğitim binası ve 100 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz da ara eleman yetiştirilecek. Kadınların iş yaşamına katılması konusunda da 75 öğrenci kapasiteli kreşimiz yakın bir zaman da hizmete girecektir."

OSB seçimlerde M. Emin Özbayat 105 oy alırken, Yeşilay 163 oy aldı. Yeşilay'ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Bekir Yeşilay, Erkan Karaağaçlıoğlu, Mehmet Mühsürler, Tahsin Oğuz, İrfan Mutluer seçildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Afyon OSB 30 bin kişiyi geçindiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER