Afyon Özdilek Kavşak ihalesi yapıldı, sürücülerin çilesi bitiyor

Afyon Özdilek Kavşak ihalesi yapıldı, sürücülerin çilesi bitiyor

Türkiye'de günde 60 bin civarında aracın geçiş yaptığı Afyonkarahisar'da, trafiğin tıkındığı Özdilek Kavşağı'nı rahatlatacak proje tamamlandı. İhalesi gerçekleştirilen projenin bazı teknik eksikleri olduğu, giderilmesinin ardından çalışmalara başlanacağı öğrenildi.

Afyonkarahisar'da aşırı kar ve buzlanmalarda karayollarında alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar'ın dört yol kavşağında olması nedeniyle kış döneminde hem şehirlerarası yol, hem de şehir içi trafikte sıkıntılar yaşanabildiğini söyledi. Özdilek Kavşağı'ndaki proje çalışması hakkında bilgi veren Güner, projenin ihalesinin yapıldığını ve bazı teknik detayların kesinleşmesinin beklendiğini belirterek, köprülü kavşak ve tüneller sayesinde bir saatte 150 bin aracın beklemeksizin geçiş yapabileceğini anlattı.

Güner, şunları kaydetti: "Ayrıca 2 şerit sağda 2 şerit solda olmak üzere toplam 4 şeritte ayrıca il içi bağlantısı yapılmış olacak. Kış tedbirleri içerisinde özellikle Ocak-Şubat ayı döneminde sağlıklı bir şekilde geliş gidişleri sağlamak için alınması gereken tedbirleri istişare ederek olumlu sonuca ulaşacağız. Daha çok sorun yaşanan riskli bölgelerde daha öncelikli ve daha fazla tedbir alınarak, araç ve personel sayısının artırılması ve kurumlararası koordinasyonun sağlanması için ilgililere şimdiden hazırlıklı olunması yönünde talimatlar verdim."

Özellikle kış şartlarının çok daha fazla yaşandığı Ocak ayında herkesin üzerine düşeni yapmasını istediğini ifade eden Güner, koordinasyon kararlarının metin haline getirilip bütün kurumlara gönderilmesini ve telefon numaralarının olduğu çizelgenin de bütün kurumlar tarafından alınmasını özellikle tavsiye ettiğini dile getirdi.

BAYRAMLARDA 90 BİN ARACA KADAR ÇIKIYOR

Günde 60 bin aracın geçtiği tatil ve bayramlarda bu rakamın 90 bini bulduğu kentte, Özdilek Kavşağı'nda tıkanmalar yaşanıyor. Zaman zaman kilometreye çıkan kuyruklar, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Bazı sürücüler alışveriş merkezlerine girerek kuyruğun bitmesini bekliyor. Şehirden günlük geçen araç sayısı 90 bini buluyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Afyon Özdilek Kavşak ihalesi yapıldı, sürücülerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER