Afyonlu gençlerin çektiği amatör film Hollywood'un dikkatini çekti

Afyonlu gençlerin çektiği amatör film Hollywood'un dikkatini çekti

AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Afyonkarahisarlı Ezgi Yüksel ile 7 arkadaşının amatör kamera ile çektikleri kısa film ABD'li film şirketi tarafından beğenildi. Filmde rol alanların tümünün Hollywood'da çekilecek 'Süper Kahraman' filminde oynayacağı açıklandı.

Afyonkarahisarlı gençlerin amatör kamera ile çektikleri filmin tanıtımı Los Angeles'teki galadan önce Afyonkarahisar'da basına gösterildi. Bu arada gençlerin çektikleri Frenzy filmi Mayıs ayında Fransa'da gösterime gireceği öğrenildi

TÜRK ŞİRKETLERİNDEN İLGİ GÖRMEDİK

Genç yaşına rağmen Hollywood yolunda emin adımlarla ilerleyen Afyonkarahisarlı senarist-yönetmen Ezgi Yüksel, Afyonkarahisar'da çektiği Frenzy isimli 47 dakikalık gerilim filminin basın tanıtımı Afyonkarahisar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirdi. Filmi hakkında açıklamalarda bulunan Yüksel, iyi bir ekip çalışmasıyla güzel bir film çektiklerini ve Türk sinemasına katkı sağlamak istediklerini belirtti. Yüksel, "Ben daha önce den filmler çekip Türki firmalarına göndermiştim. Ancak baha hiç dönüşüm olmadı. Her halde bizi genç buldular. Yaşımızın küçük olması şirketlerin bize olan ilgisizliğinin nedeni olarak görüyorum." dedi

İNGİLİZCE OLARAK ÇEKİLDİ

Çektikleri film hakkında bilgi veren Yüksel, filmi amatör kamere ile çektiklerini, rol alan arkadaşlarıyla birlikte İngilizce seslendirme yaptıklarını belirtti. Yüksel, "Ben filmin bu kadar yankı uyandıracağını tahmin etmemiştim gerçekten. Yaptığımız çalışma sayesinde Afyonkarahisar ve Türkiye'nin dünya sinemasında tanıtımında katkı sağlamaktan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Yüksel'le beraber filmi oluşturan ekip arkadaşları da böyle bir projede yer almaktan gurur duyduklarını oynadıkları roller sayesinde Amerikan şirketi tarafından Amerika ve İspanya'da çekimi yapılacak olan 'Süper Kahraman' filminde kendilerinin de oynayacak olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

FİLMİN TANITIMI AMERİKA'DA GÖSTERİMİ MAYIS'TA FRANSA'DA

Frenzy Alfred Hitchcock anısına yapılan 47 dakikalık orta metrajlı bir film. Cannes film festivaline gönderildi. Amerika'nın en ünlü film şirketi tarafından beğenilen film için filmi çeken Ezgi Yüksel ile irtibata geçildi. Filme sponsor olunacağı bildirilerek gerekli hukuki işlemler yapılarak sözleşme imzalandı. Alfred Hitchcock's Frenzy'nin özel gösterimi Robert De Niro'nun organizasyonu ile çok yakında Newyork City'de, Trump Otel'de yapılacak. Times Square New York'ta Frenzy'nin reklamları billboard'lar da ve dijital platform da yayınlanacak. Filmin gösterimi ise mayıs ayında ilk olarak Fransa'da başlayacak. Filmin Türkiye'deki gösterimi tarihi ise henüz belirlenmedi.

FRENZY FİLMİNİN KONUSU

Filmin konusu; Edward Ferguson 1959 yılında New Jersey'de yasayan genç bir gazetecidir, bir el kamerası satın alıp hayatında yaşanan güzel anları çekmeye başlar, en yakın arkadaşı Harry ile aynı binada yaşıyordur. Bir gün tuhaf olaylar yaşanmaya başlar ve Harry kaybolur. Edward komsusu ve arkadaşları ile yaşanan tuhaf olayları araştırmaya koyulur. Gerilim ve gizem türünde bir film.

CİHAN
<< Önceki Haber Afyonlu gençlerin çektiği amatör film Hollywood'un dikkatini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER