Ağbaba: Duble yolu AKP, sokağa çıkma yasağını devlet yapıyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidarın olumlu gelişmeleri kendine, olumsuz gelişmeleri devlet gibi kendi dışındaki etkenlere yüklediğini söyledi. Hükümetin duble yollar, barajlar gibi hizmetleri 'AKP yaptı' şeklinde kamuoyuna yansıttığını anlatan Ağbaba, buna karşın PKK terör örgütü ile görüşmeyi, sokağa çıkma yasaklarını 'devlet yaptı' şeklinde lanse ettiğini ifade etti.

AK Parti'nin çözüm süreci, terör sorununa ilişkin çelişkili politikalar ürettiğini savunan CHP'li vekil, "2012'nin sonbaharında BDP milletvekilleri Hakkari'de PKK'lı militanlarla kucaklaştılar. Başbakan başta olmak üzere 'BDP milletvekilleri Meclis'ten atılmalıdır, Öcalan idam edilmelidir' diye bir tartışma başlatıldı, buradaki AKP'li grup alkışladılar. Ardından tam 47 gün sonra, 28 Aralık akşamı Başbakan bir konuşma daha yaptı ve 'Biz İmralı'yla görüşüyoruz' dedi. 47 gün önce 'BDP milletvekilleri atılsın', 'Öcalan idam edilsin' diyen grup birden alkışlamaya başladı. Aynı insanlar 'Çözüm, mutlaka görüşülmelidir, İmralı'yla görüşülmelidir, BDP milletvekilleriyle görüşülmelidir' demeye başladı. Şimdi, burada bir ikiyüzlülük var mı yok mu takdirlerinize bırakıyorum." diye konuştu.

"ADA VE DAĞ İLE KONUŞAN DÜNYADAKİ GELMİŞ GEÇMİŞ TEK SİYASİ PARTİ"

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun 'Sokağa çıkma yasağını biz uygulamıyoruz, Sur Kaymakamlığı aldı' İfadelerini değerlendiren Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: "AKP'yi kutlamak lazım, hakikaten bu konuda yarattığınız algının önünde saygıyla eğiliyorum, yaptığınız önemli bir şey. Duble yolları AKP yapıyor. PKK'yla görüşmeyi Devlet yapıyor. Barajları AKP yapıyor. Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı kararını devlet alıyor. AKP Hükümeti dünya tarihinde bir ilki yaptı. Dağla ve ada ile konuşabilen tek parti sizsiniz. Ne diyorsunuz? 'İmralı'yla görüşmemiz sürüyor.' Ada ile konuşulur mu? Ne diyorsunuz? 'Kandille görüşmelerimiz sürüyor.' Sizi kutluyorum! Bakın, ada ve dağla konuşan dünyadaki gelmiş geçmiş tek siyasi parti sizsiniz"

AK Parti'yi iki yüzlülükle suçlayan CHP Malatya Milletvekili Ağbaba şunları kaydetti: "2011'de Balyoz, KCK, Oda TV, Devrimci Karargâh, Ergenekon, askerî casusluk davaları çıktığı zaman o davalara cesaretle gidebilen tek grup CHP oldu. Sağımızdaki, solumuzdaki hiçbir siyasi parti bizim kadar cesaretle gidemediler. Ne dediniz bize? 'Biz faili meçhullerle hesaplaşıyoruz, biz kireç kuyularına atılan insanların katilleriyle hesaplaşıyoruz.' Kimi cezalandırdınız? İlker Başbuğ'u, Mustafa Balbay'ı. Bütün siyasi davalardaki hukuksuzluğu ortaya koyan tek parti CHP. Şimdi, bu, siyasi ikiyüzlülük değil mi? Aynı grup 'Biz yapmadık, onlar yaptı' diyor."

"13 POLİSİN KANINDA PARMAĞINIZ VAR"

İktidarın mart ayında sahip çıktığı çözüm sürecini 7 Haziran sonrası durdurduğunu anlatan Ağbaba, "Başbakan, Mart 2015'te Çözüm süreci şu an Orta Doğu'nun tek bir barış projesidir' dedi. 7 Haziran seçimlerinden sonra, Orta Doğu ve dünyanın tek barış projesi buzdolabına kaldırıldı. 7 Haziran'dan sonra kan akmaya başlıyor. Bakın, burada haykırıyorum, yüzünüze vuruyorum: Suruç'ta 33 kişi öldürülmüşse, katledilmişse bunun sorumlusu sizsiniz. Iğdır'da öldürülen 13 polis var ya, 13 polis. 13 polis, gündüz, yoldan geçerken mayın patlatıldı, öldürüldü ya onun sorumlusu da sizsiniz. Niye sizsiniz? Şimdi diyorlar ki; 'Hendekler açıyorlar, mayınlar döşüyorlar' O zaman Hükûmet CHP miydi, MHP miydi? Öldürülen 13 insanın kanında senin parmağın var, Hükümetin parmağı var." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba: Duble yolu AKP, sokağa çıkma yasağını devlet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER