Ağbaba: Eline taş almamış insanlar terörden yargılanıyor

Malatya'daki nefret operasyonunda tutuklanan işadamlarını tanıdığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, terör suçlamalarını gülünç buldu. Ağbaba, “Ömründe eline taş almamış insanlar terör örgütü üyeliğinden yargılanıyor. Burada hukuk yok.” dedi.

Ağbaba: Eline taş almamış insanlar terörden yargılanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Ocak'ta tutuklanan Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) üyesi 9 işadamını Malatya E Tipi Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası soruları cevaplayan Ağbaba, büyük bir mağduriyet yaşandığını söyledi. Tutuklu işadamlarını tanıdığını ve bu kişilerin ‘eline sapan dahi almayan insanlar' olduğunu anlatan Ağbaba, “Geçmişte ticaretle uğraşmış biri olarak bu insanların hepsini yakinen tanıyorum. Geçmişte hem ticari ilişkiler hem de Malatya'da yaptıkları yatırımlardan biliyorum. Burada büyük bir mağduriyet var. Ömürlerinde sapan bile kullanmamış insanlar Terör şüphesiyle yargılanıyor. Bu geçmişte de yaşandı, bugün de yaşanıyor. Biz her zaman hukukun yanında yer aldık ve durmaya devam edeceğiz. Ben bu insanların masum olduğundan, bu insanlara haksızlık yapıldığından hiç kuşku duymuyorum. Maalesef işin en acı tarafı toplumun bu hukuksuzluğa karşı sessiz kalmasıdır.” ifadelerini kullandı.

BURADA HUKUK YOK, SİYASÎ KİN VAR

Tutuklu işadamlarının yaklaşık 3 bin kişiye iş verdiğini hatırlatan Veli Ağbaba, işadamlarının tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtti. Yaşananları ‘komedi' olarak niteleyen Ağbaba, “Bu insanlar, 2-3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bu insanların bu şekilde cezaevinde tutulması doğru değil. Eğer bir şüphe varsa tutuksuz yargılanmalılar. Ömründe silah görmemiş insanlar, eline taş almamış insanlar terör örgütü üyeliğinden yargılanıyor. Tam bir komediyi bütün Türkiye izliyor. Ama kurumlar sessiz. Bu siyasi bir davadır. Burada hukuki bir konu aramak doğru değildir. Hukuk yok burada, siyasi bir kin var. Bir öç alma var.” dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba: Eline taş almamış insanlar terörden yargılanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER