Ağbaba: MEB, rotasyonla skandal bir uygulamaya daha imza atmak istiyor


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, öğretmenlere yönelik rotasyon uygulamasına tepki göstererek, "Seçimden sonra formalite görev yapan Milli Eğitim Bakanı rotasyonla skandal bir uygulamaya daha imza atmak istiyor. Kavimler göçünden sonraki en büyük göç dalgası, eğitim camiasında yaşanacak." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MEB'in öğretmenlere yönelik rotasyon uygulamasından derhal vazgeçilmesini istedi. Ağbaba konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Aldığı her karar ayrı bir skandala dönüşen Milli Eğitim Bakanlığı bu kez de rotasyon kararıyla yeni bir skandala imza atmak üzere. Milli Eğitim Bakanı'nın, basın mensuplarına bu yıl rotasyonun uygulanmayabileceğini açıklamasına rağmen geçtiğimiz günlerde yeni bir yönetmelik değişikliği ile öğretmenlerimizden aynı kurumda 15 yılını dolduranların 20-24 Temmuz tarihleri arasında okul tercihinde bulunmaları gerektiğini duyurmuştur." diye konuştu.

"Her şeyden önce mevcut Bakanlar Kurulu ve doğal olarak Milli Eğitim Bakanı şu an formalite görev yapmaktadır. Bu bakanların önemli konularda karar alamayacağı ve önemli uygulamalar yapamayacağı beklenirken, alelacele böyle bir karar alınması ve uygulanması siyaseten etik değildir." diyen Ağbaba, şöyle devam etti: "Rotasyon uygulamasının binlerce öğretmeni ilgilendirdiği ve yeni kurulacak hükümet tarafından yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda herkes hemfikirdir. Bu uygulama bizce kavimler göçünden sonraki en büyük göç dalgasının yaşanmasına sebep olacak ve eğitim camiasına sıkıntıdan başka bir şey getirmeyecektir. Eğitim sendikaları konuyu yargıya taşımışlar ve büyük ihtimalle yargı, eğitim çalışanları lehine karar verecektir. Bu durumda telafisi güç zararlar oluşacağı muhakkaktır."

Öğretmenlerin isteği dışında rotasyona tabi tutulmasının sürgün anlamına geleceğini ve Bakanlığın bu tür bir dayatma içine girmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Ağbaba, "MEB'i uyarıyoruz; dershane yasasında olduğu gibi eğitim sistemimizi içinden çıkılmaz bir duruma sokmayın. Kararınızı bir kez daha gözden geçirerek yeni hükümet kuruluncaya kadar, okullardaki norm güncellemeleri yapılıncaya kadar rotasyon uygulamanızdan vazgeçin." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba: MEB, rotasyonla skandal bir uygulamaya daha imza... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER