Ağbaba: Türkeş'e sataşıyorum, silahlar Türkmenlere mi, IŞİD'e mi gitti?


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'e kürsüye gelerek açıklamalarda bulunmasını istedi. "Huzurlarınızda Tuğrul Türkeş'e soruyorum." diyen Ağbaba, "Sayın Tuğrul Türkeş siz dediniz ki, 'Vallahi billahi bu silahlar Türkmenlere gitmiyor' dediniz. Şimdi size sataşıyorum. 'Vallahi billahi bu silahlar Türkmenlere gitmiyor' dediniz. Şimdi size sataşıyorum. Diyorum ki, gelin burada yemin edin bu silahlar Türkmenlere mi gidiyordu, yoksa AKP'nin politikaları sonucunda Suriye bataklığında yaratılmış bu topraklara gelmiş geçmiş en barbar, katil örgüt IŞİD'e mi gidiyordu. Lütfen gelin burada cevaplayın." diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hükümet programını görüşmek üzere toplandı. TBMM Genel Kurulunu açan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakır'da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polise Allah'tan rahmet diledi. Genel Kurul'da katip üyelikleri AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi yaptı.

Genel Kurul'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup önerisi görüşüldü. Parti grupları adına önergeler adına söz alan vekillerin açıklamalarının ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman sataşma gerekçesiyle CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya söz verdi. Kahraman Ağbaba'ya, "Yeni bir sataşmaya yer vermeden lütfen değerlendirmelerinizi yapın." dedi.

Bunun üzerine kürsüye çıkan Ağbaba, "Huzurlarınızda Tuğrul Türkeş'e soruyorum. Sayın Tuğrul Türkeş siz dediniz ki, 'Vallahi billahi bu silahlar Türkmenlere gitmiyor' dediniz. Şimdi size sataşıyorum. 'Vallahi billahi bu silahlar Türkmenlere gitmiyor' dediniz. Şimdi size sataşıyorum. Diyorum ki, gelin burada yemin edin bu silahlar Türkmenlere mi gidiyordu, yoksa AKP'nin politikaları sonucunda Suriye bataklığında yaratılmış bu topraklara gelmiş geçmiş en barbar, katil örgüt IŞİD'e mi gidiyordu. Lütfen gelin burada cevaplayın." diye konuştu.

IŞID'in terör örgütü olduğunu 4 yıldır söylediğini anlatan Ağbaba, "CHP sizin uygulamış olduğunuz Suriye politikasını 4 yıldır eleştiriyor. Diyor ki uyguladığınız politikalar bölgede kafa kesen, kimini Kürt, Alevi, Ezidi olduğu için ortadan ikiye bölen katil örgütün yaratılmasında sizin uygulamış olduğunuz politikalar var diyoruz. Siz ABD'ye Obama'nın karşısına çıkana kadar 'IŞİD'e terör örgütü' diyemediniz. Ne zaman dediniz. ABD'den talimat alınca terör örgütü dediniz. 'Bakın Suriye'ye 2 bin TIR silah gönderdik' diyen ben değilim sizin müsteşarınız. 'IŞİD dışlanan öfkeli grupların hareketidir' diyen Davutoğlu 7 Ağustos 2014. 'IŞİD militanlarını tedavi etmek insanlık görevidir' diyen sizin sağlık bakanınız. 'Sizin dilinizden ancak IŞİD anlar' diyen sayın İşler. 'IŞİD öldürüyor ama işkence yapmıyor' diyen sizin bakanınız." şeklinde konuştu.

'CAN DÜNDAR, SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ YALANLARI ORTAYA ÇIKARDI'

Dün Türkiye'nin yetiştirdiği en öneli kalemlerden Can Dündar ve Erdem Gül'ün cezaevine atıldığını hatırlatan Ağbaba, "Aslında sizin söylediğiniz yalanları ortaya çıkardı. IŞİD'e giden silahların gerçek olduğunu ortaya çıkardı. Bir casusluk faaliyeti değildir, bunlar IŞİD'e giden silahlardır. Yarın utanmayın diye söylüyorum; 'Bunlar gazeteci değil dediniz' ya 'darbeci' dediniz. Utanmamanız için söylüyorum. Bunlar haksızca hukuksuzca yapılmıştır." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ağbaba: Türkeş'e sataşıyorum, silahlar Türkmenlere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER