Ağırlama sektörünün kalbi Kuşadası'nda atıyor


Aydın Kuşadası'nda düzenlenen 2016 Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Efes Kongre Merkezi'nde başladı. Bugün yapılan açılışla kapılarını açan fuara 13 ülkeden firma katılıyor.

Efes Kongre Merkezi'nde 18-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (KODER), Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kuşadası Belediyesi, TÜRSAB işbirliğinde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara 300 firma katılıyor. Katılımcılar, gelişen otel-restoran, kafe ve eğlence dünyasının işletmecileri, dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, servis ve ikram ekipmanları, temizlik ve gıda ile sarf malzemelerine yönelik son gelişmeleri yakından takip etme fırsatını elde ediyor. Fuara, Fas, Cezayir, Tunus, İtalya, Yunanistan, Kazakistan, Kenya, Libya, Lübnan, Ürdün, Irak, İran ve Katar olmak üzere 13 ülkeden katılım gerçekleşirken, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla yurt dışından heyetler yer aldı.

KODER, DENTUROD, ÇUKTOB'un da katıldığı fuarda otel, restaurant, cafe, işletmelerinin dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, çamaşırhane, servis ve ikram ekipmanları, temizlik, gıda ve sarf malzemeleri bulunuyor. Fuar, 15 binin üzerinde profesyoneli ve yurtdışından çok sayıda otelin yöneticisini ağırlayacak. Sektörce tanınan önemli isimlerin katılacağı çeşitli etkinlikler de fuara renk katacak. Fuarın açılışından sonra TAFED ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin desteğiyle düzenlenen ve 2 gün sürecek Ege Şefler Şampiyonası'nın ilk ayağında Türkiye'nin dört bir yanından gelen aşçılar, en lezzetli yemekler için yarıştı. Dünya Şefler Birliği Kıtalararası Başkanı Thomas Guler, Avrupa Sorumlusu Christos Gkotsis ve Dünya Master Şefler Birliği Eş Başkanı Gary Filbey'in jüri üyesi olduğu yarışma fuarın 2. günü de devam edecek. Fuarın son 2 günü ise 2. Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası düzenlenecek. TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, fuarda unutulmaz anlar yaşanacağını belirterek, "Çünkü bu fuarda işin içinde aşçılar var. Hafızalardan silinmeyecek, damaklarda tad bırakacak." dedi.

Yılmaz fuarın sürprizlerinin ise çilekli dil balığı ve İzmir lokması olduğunu söyledi. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak ise özellikle Ege otlarından oluşan yemekleri konuklar için hazırladıklarını belirterek, "Şevketi bostan, enginar gibi zeytinyağlı yemekler tüm konukların beğenisini kazandı." dedi.

Fuar ayrıca Ege Turizm Konferansı'na da ev sahipliği yapacak. CİHAN
<< Önceki Haber Ağırlama sektörünün kalbi Kuşadası'nda atıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER