Demirören'i sevindiren hâkim kimin eşi?

Nöbetçi mahkeme, Yıldırım Demirören'in Kemer Country projesinde yüz milyonlarca lira rant elde etmesini sağlayacak plan tadilatını iptal eden iki kararı durdurdu. Kararı veren mahkemenin başkanı hâkim Cüneyt Yılmaz, Demirören'in avukatı Mehtap Yılmaz'ın eşi.

SHABER3.COM

İstanbul Kemerburgaz'da milyon dolarlık vilların yer aldığı Kemer Country’de plan tadilatına dair yürütmeyi durdurma ve iptal kararı “nöbetçi bölge idare mahkemesi” tarafından durduruldu. 

Demirören Grubu lehine karar veren İstanbul Bölge İdare Başkanı hâkimin eşi Mehtap Yılmaz aynı davada duruşma salonunda Demirören Grubu'nun avukatı olarak hazır bulundu.

NÖBETÇİ MAHKEME İPTAL KARARINI  DURDURDU

Kemer Country’de Demirören Grubu’nun yaptırdığı yüzlerce villa için plan tadilatına dair yürütmeyi durdurma ve iptal kararı “nöbetçi bölge idare mahkemesi” tarafından durduruldu. 

"Kemer Country" projesinin ilk sahibi olan Kemer Yapı mali darboğaza girince proje Demirören Grubu’na satılmıştı. 

Demirören Grubu, yeşil alan içine yüzlerce villa yaparak rant elde etmek isterken bu alanları kullanan bundan önceki mülk sahiplerinin de müktesep haklarına müdahalede bulunuyordu. 

ÇEVRE BAKANLIĞI BELEDİYELERE SORMADI BİLE!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Eyüp Sultan Belediyesi’nin hiçbir şekilde görüşü alınmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan tadilatlarına karşı mülk sahipleri tarafından yedi ayrı mahkemede 13 dava açılmıştı. 

İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, 12'inci İdare Mahkemesi ise imar planı değişikliğini iptal etmişti.

Cumhuriyet'ten Yazgülü Aldoğan'ın haberine göre, ancak adli tatil süresi içinde her iki iptal kararı “Nöbetçi Bölge İdare Mahkemesi” tarafından durduruldu. 

HÂKİM CÜNEYT YILMAZ, AVUKAT MEHTAP YILMAZ

Kararı veren İstanbul Bölge İdare Başkanı Cüneyt Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz ise Demirören Grubu avukatı çıktı.

Avukat eşinin savunduğu davalı hakkında lehte karar veren mahkeme başkanına “reddi hâkim” kararı talebi ise “gerekçe yetersizliği” gösterilerek reddedildi.

Aydın Doğan'ın gazete ve televizyonlarını kamu bankası Ziraat'in 770 milyon dolarlık kredisi ile satın alan ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dediğini iki etmeyen Yıldırım Demirören (sağ başta) bunun karşılığında Mili Piyango, İddaa ihalelerini kazandı.

<< Önceki Haber Demirören'i sevindiren hâkim kimin eşi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER