AHBAP, Yeni Zelanda'da artık "kahraman"

AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent, Çanakkale konserinin gelirini Yeni Zelanda'da terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişinin yakınlarına bağışladı. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİB) toplantısı için İstanbul'a gelen Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, sanatçı Levent'e teşekkür etti ve konser vermesi için Yeni Zelanda'ya davet etti.

Müslümanlar namazda, Yeni Zelanda halkı nöbette

Sosyal medya üzerinde bir grup gönüllü ile kurduğu AHBAP platformu üzerinden ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan sanatçı Haluk Levent, Yeni Zelanda’da “kahraman” ilan edildi. 

Levent, Çanakkale konserinin gelirini Yeni Zelanda'da 15 Mart Cuma günü cuma namazı esnasında iki camide terör saldırısında hayatını kaybeden 50 kişinini yakınlarına bağışlamıştı. 

Haluk Levent, İstanbul'da Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters (soldan 3'üncü) ile görüştü. 
 
DIŞİŞLERİ BAKANI YENİ ZELANDA’YA DAVET ETTİ

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİB) toplantısı için İstanbul'a gelen Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, sanatçı Levent'e teşekkür etti ve konser vermesi için Yeni Zelanda'ya davet etti. 

Haluk Levent konser davetini aldığı görüşmeye dair bir kare fotoğrafı da şahsi Twitter hesabından takipçileri ile paylaştı. 

DOSTLUK İÇİN TEŞEKKÜR

Levent, “Çanakkale konseri gelirini terörist saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına bağışlamıştık. Bu sebeple Yeni Zelanda devlet televizyonu röportaj yapmak istedi. Röportaj sonrasında Başbakan Yardımcısı Winston Peters iki ülke dostluğu adına teşekkürlerini iletti.” ifadelerini kullandı. 

Yeni Zelanda devlet televizyonunda Haluk Levent ile İstanbul Boğazı’nın kıyısında yapılan mülakat da yayınlandı. 

<< Önceki Haber AHBAP, Yeni Zelanda'da artık "kahraman" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER